Your search results

Võrumaa kinnisvaraostja eelistab vanu maju

Posted by UusMaaPluss on veebruar 6, 2011
| 0

2011. aasta algusest tänaseni on Võru linnas korterite keskmine hind 390 EUR/m2. Möödunud aasta esimesel neljal kuul oli hind 373 EUR/m2, aastaga ja euro tulekuga ei ole Võru korterite müügihindades mingeid muutusi olnud, selle aasta lõpuks ei ole ka kindlasti olulist hinnatõusu ette näha. Korterite pakkumiste keskmine hind on hetkel ca 500 eur/m2, ostjateks on kohalikud elanikud.

Nõudlus on odavate üürikorterite järele hinnaga kuni 60 EUR/kuus ning heas korras ja mõistliku hinnaga maakohtade järele hinnaga kuni 18 000 EUR. Konkreetset piirkonda välja tuua ei saa, lõplik valik oleneb ostja elukohast. Hoonestamata kinnistuid müüakse väga vähe, ostjad eelistavad vanu maju, kuhu on ka elekter veetud, sest ilma kommunikatsioonideta krundi ostmine on väga kallis, näiteks on hiljem juba elektri vedamine üsna suur lisakulu.

Turul on palju vabu äripindu, aga üürihuvilised on väga hinnatundlikud. Trend on, et ärid kolitakse ärimajadest käidavamatesse kohtadesse – toidupoega kaubanduskeskustesse, seal on jalakäijate liiklus suurem ja stabiilsem. Äripindade üürihinnad jäävad vahemikku 2,5-6 EUR/m2.

 

Varje Kuusik, Uus Maa Võru büroo maakler

Compare Listings