Your search results

Viimsis ja Pirital kortereid lähiajal juurde ei tule

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 7, 2008
| 0

Pirita linnaosa ja Viimsi vald on tallinlaste seas hinnatud piirkonnad. Nende suurimad väärtused on mere lähedus, rohelisus ning väiksem liiklus ja müratase. Viimase kolme-nelja aasta jooksul on sinna ehitatud nii mitmeid uusi korterelamuid kui ka rajatud uusi eramupiirkondi. Kui rääkida Viimsi ja Pirita korteritest, siis on jutt eelkõige uutest korteritest, kuna vanade korterite osakaal on suhteliselt väike.

Võib öelda, et tänaseks on korterelamute on arendustegevus nii Pirital kui ka Viimsi vallas aeglustunud. Suuremahuliste uute arendustega ei ole alustatud ning arendajad üritavad müüa olemasolevaid kortereid, eramuid ja majaosi.

Pirital on üks suuremaid arendusi Padriku tee elamurajoon, kuhu on viimaste aastate jooksul ehitatud kümneid uusi kortermaju. Seal on ostjal võimalik valida nii erinevate kortermaja tüüpide kui ka korterite vahel. Suures osas on elamud juba valminud ning võimalik on koheselt sisse kolida. Padriku teel ja teistes veidi vanemates kortermajades Pirita linnaosas on korterite tehinguhinnad keskmiselt vahemikus 25 000-31 000 kr/m2, olenevalt kortermaja asukohast, korteri viimistlustasemest ja paiknemisest elamus.

Kallima hinnaklassi uued korterid Pirital asuvad Pirita tee 26f ja 28a majas ning endises rannahoones Merivälja tee 5. Nende elamute peamisteks lisaväärtusteks on hea asukoht linnaosa siseselt, akendest avanevad avarad vaated, omapärane arhitektuur ning erinevad lisaväärtused elanikele, nagu jõusaal, bassein jms. Korterite hinnad nendes majades on keskmiselt vahemikus 30 000-50 000 krooni m2 kohta, olenevalt korteri paiknemisest majas ja teistest lisaväärtustest. Ka Merivälja tee 38 elamus müüakse kortereid keskmisest kõrgema hinnaga, kuid tegemist on ka keskmisest omanäolisema ja kvaliteetsema arendusprojektiga. Korteri omanikul on võimalus leida endale sobivaim ja mugavaim lahendus, nii erinevate siseviimistlusmaterjalide kui ka planeeringu osas.

Viimsis on korterelamute arendustest müügis Haabneeme alevikus paiknevad Heki tee korterelamud, Tammeõue rajoon ja Karulaugu kortermaja. Kokku lisab see Haabneeme alevikku ligi 450 uut korterit. Suurim arendus on Tammeõue elamurajoon, kus siiani on ligikaudu 60 vakantset korterit. Uute korteritega sõlmitakse Viimsi vallas tehinguid keskmiselt 20 000-25 000 kr/m2, hinnad varieeruvad, olenevalt korteri paiknemisest elamus, siseviimistlusest, sisustusest jms. Pakkuda on kortereid ka oluliselt kõrgemate hindadega, mis aga tänases turusituatsioonis ei ole enam jätkusuutlikud.

Uute kortermajade ehitamisega ei ole Pirita ja Viimsi linnaosas viimase poolaasta jooksul alustatud. Seega on pakkumine piiratud ning paratamatult ostetakse hindade langedes järjest ära paremad korterid ning alles jäävad ühe või teise parameetri poolest nõrgemad korterid. Korterite hinnad on Viimsis ja Pirital langenud sarnaselt ülejäänud Tallinnale aastaga umbes 15-20% ning viimase kvartali jooksul u 3-5%.

Compare Listings