Your search results

Välisinvestorite huvipiirkond on laienenud kesklinnast Kristiinesse

Posted by UusMaaPluss on august 2, 2011
| 0

Tallinna kinnisvaraturg üleüldiselt on püsinud viimase aasta jooksul stabiilsena ning sarnane olukord on olnud ka Kristiines. Maa-ameti statistika andmetel olid kolm viimast kuud 2010. aastal Kristiine linnaosas mõnevõrra madalamate tehingute arvuga kui samal perioodil 2009. aastal. Samas võrreldes ostu-müügitehinguid kahe aasta lõikes, siis 2010. aastal oli selleks arvuks 633 ning sellele eelnenud aastal 442 (kasv 30%).

Kristiines toimuvad tehingud peamiselt korteritega. Väärtustatakse uusehitisi ning nõudlus arendusobjektide järele on endiselt kasvav tendents. 2010. aasta viimase kvartali korteriomandite tehinguhindasid vaadates (jättes välja äärmused), on selgelt näha, et ruutmeetrihinnad jäävad vanemate majade puhul 900 kuni 1100 euro piiridesse (14 000 kuni 17 000 krooni/m2) ning uute ehitiste puhul on ruutmeetrihinnaks keskmiselt 1400 eurot (22 000 krooni). Nimetatud hinnaklasse ei saa üle kanda üks-ühele kõikidele Kristiine korteritele, sest iga objekt on unikaalne ning peamisteks hinnamõjutajateks on asukoht ja seisukord.

2011. aasta esimesel poolel suuri muutusi näha ei ole, pigem tekib turul ülepakkumine ning korterid ootavad realiseerimist. Hea hinna ja kvaliteedi suhtega objekt on endiselt populaarne. Kristiine linnaosas on olulisel kohal üürikorterid, mille järele nõudlus on väga suur, kuid pakkumiste arv kesine. Oodatakse, et ka arendajatel tekiks ideid ja võimalusi uute elamukvartalite ehituseks.
Aasta teisel poolel on loota hinnatõusu ja seda eelkõige kvaliteetsetel hea asukohaga objektidel. Tehinguaktiivsus tõuseb aasta jooksul ca 10%. Euro on kinnisvaraturgu turgutanud ning välisinvestorid on alustanud korterite ostmist väljaüürimise eesmärgil, mis näitab, et investorite huvipiirkond on laienenud.

Compare Listings