Your search results

Uusmaakas võitis Kalevipoja uisumaratoni

Posted by UusMaaPluss on juuni 3, 2009
| 0

28. veebruaril toimus Peipsi järvel Kalevipoja uisumaraton, kus osalesid ka 3 Uus Maa meeskonnaliiget. Kokku võisteldi kolmel distantsil – 7 km, 25 km ning 100 km, mis küll halbade ilmaolude tõttu lühendati 75ks kilomeetriks. Kui Jaanus Laugus ja Hannes Hallik läksid proovima 25kilomeetrist sõitu, siis meie Lääne-Tallinna maakler Kert Keskpaik oli üks vähestest, kes julges ette võtta 100kilomeetrise distantsi ning selle ka võitis.

Kert osales Kalevipoja uisumaratonil, kuna see on tema sõnul Eesti suurim uisuvõistlus. Sel aastal tõi see Peipsile kokku ligi 1000 osavõtjat. 2007. aastal võitis ta Kalevipoja uisumaratoni 75 km distantsi ja ka see aasta oli eesmärgiks esikoht koju tuua. Kuna ilmaolud olid väga kehvad, on Kerdi sõnul midagi positiivset sellest võistlusest väga raske välja tuua. “Peale võidu muidugi,” lisab ta juurde. Kert ei ole küll viriseja tüüp, aga seekord oli uisutada praktiliselt võimatu – iga kolmas tõuge haakus jääga, tuul oli kohati nii tugev, et liikuda sai 5 km/h ja igal sammul võis kukkuda.

“Kukkusin ca 8 korda. 10sentimeetrine veekiht jää peal pole just väga meeldiv kogemus, kui väljas on +2 kraadi. Mis seal ikka tõused püsti, väänad kindad veest tühjaks, paned kätte ja edasi. Vahe enne kukkumist ja peale kukkumist oli vaid see, et peale kukkumist olin läbimärg ja tuul nii kõva, et riided jäätusid ära. Külmetushaigust ma õnneks ei saanud, küll aga valutasid mitu päeva põlved ja selg on veel tänagi pisut kange,” räägib Kert oma muljetest värvikalt, “Mõtlesin vahepeal juba, et kuhu ma oma sõbrad kutsunud olen. Rääkisin neile enne võistlust, et jube kihvt üritus tuleb…” Kahjuks pööras ilm halvaks just üks päev enne maratoni.

Sellise pika distantsi ja üle nelja tunnise võistluse läbimiseks on vaja head vastupidavust ja arvestades neid väga ekstreemseid olusid – ka suurt tahtejõudu. Isegi kogenud uisutaja Kert pidi 20. kilomeetri juures peaaegu murduma ja mõtles lõpetamise mõtteid, kuna tingimused olid ikka väga karmid. Samas teeb iga kogemus meid tugevamaks ning lõpuks oli ju tore raskustest hoolimata esimeseks tulla.

Ülane Vilumets
Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht

Compare Listings