Your search results

Uue liiklussõlme alla jäävatelt kinnistutelt asustatakse ümber ca 50 000 elanikku

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 4, 2011
| 0

Seoses Eesti ekspordikäibe suurenemisega Läti suunal on tekkinud vajadus parandada kaubaveo kanaleid. Kuna maanteeametiga on kooskõlastatud juba mitu suuremat liiklussõlme, mis tulevikus parandavad Via Baltika läbilaskevõimet, on selgunud, et kõige suuremaks kitsaskohaks autovedudele on kujunenud Tallinnas asuva Nõmme linnaosa põhimagistraalid.

Sellega seoses jõuti täna, 1. aprillil Tallinna linnaga kokkuleppele, et Pärnu maantee ja Vabaduse puiestee planeeritakse linna piires täies ulatuses neljarealiseks mitmetasandiliste liiklussõlmedega magistraaliks.

Tallinna linn on teinud analüüsi, et kesklinna piirkonnas ei puuduta see muutus kuigi paljusid olemasolevaid ehitisi.  Samas seoses sellega, et Nõmme linnaosa on valdavalt eramutega aedlinnak, peab linn uue liiklussõlme alla jäävatelt kinnistutelt ümber asustama üksnes 50 000 elanikku. Nõmme linnaosa Vabaduse puiestee äärsete eramukruntide omanikele teatatakse, et nende omandis olevad kinnistud on linna arengu seisukohalt liiga madala intensiivsusega kasutuses. Seetõttu oleks linn varem või hiljem pidanud leidma lahenduse, kuidas nendele maatükkidele efektiivsem kasutus leida. Linn on huvitatud tekkinud olukorra kiirest lahendamisest ning seetõttu teatab, et nendele eramaja omanikele, kes oma Vabaduse puiestee äärse kinnistu ilma kohtuvaidluseta linnale loovutavad, antakse kiirendatud korras ja tasuta vastu kahetoaline korter väga populaarses Lasnamäe moodsas kõigi mugavustega munitsipaalkorterite piirkonnas.

Linn tänab mõistva suhtumise eest ning juhib tähelepanu, et projekti realiseerimist alustatakse juba 1. aprillil 2012. aastal. Seetõttu võiksid eramuomanikud mõelda juba aegsasti oma kodude vabastamise ja lammutamise peale.

Compare Listings