Your search results

Suhetekolmnurk: müüja – maakler – ostja

Posted by UusMaaPluss on mai 6, 2007
| 0

Tänaseks ei ole enam kellelegi uudis, et kinnisvaraturul valitseb nö. ostjate turg.

Kortereid, maju ja maatükke leidub mitmes internetiportaalis tuhandete kaupa, valik on väga mitmekülgne ja rikkalik, mis lubab leida sobiva kinnisvara erinevale maitsele ning rahakoti suurusele.
Pakkumise küllus ja mitmekesisus on toonud kaasa uued ilmingud ka inimestevahelistes suhetes. Esitatakse ostjapoolseid hinnapakkumisi ja peetakse pikemaid läbirääkimisi kui seda oli varasematel aegadel.

Et korter ostjakandidaadile esmamulje positiivselt unustamatuks muudaks, kasutab tark müüja juba maailmapraktikas tuntud nippe ja nõkse. Ostjal on lisaks ostuobjekti iseloomustavatele numbrilistele parameetritele ning piltidele sageli võimalus tutvuda ka internetis esitatava videopresentatsiooniga.
Maailmapraktikas tuntakse palju korterite disainimist ja sisekujundaja teenuse kasutamist enne korteri esitlemist müügiturul. Mõeldakse valgustusele, isegi üüritakse korterisse mööbel ja lilled – ainsaks eesmärgiks hea esmamulje jätmine kliendile.
Eesti tingimustes võetakse korteriuudistajat vastu puhtaksküüritud ja kohvilõhnalises kodus. Kummutinurgale oleks otstarbekas koguda makstud arved ja korteriühistu koosolekute protokollid, tõestamaks kuivõrd hea kaubaga on huvilisel tegemist!
Tark omanik leiab ka võimaluse jätta maakler ostjaga üksi oma kodu müügitööd tegema, et huviline julgeks kõike küsida ja kommenteerida. Paljudel ostjatel on kergem sel moel end korteri, kui uue kodu interjööri sisse elada ja esmast emotsiooni tunnetada.

Samas ootab müüja respekti ka ostjalt ja maaklerilt. Meeldiv ja pingeteta õhkkond kujuneb korterivisiidil välja ikka ainult kõikide osapoolte heal tahtel ja soovil.
Eelnevalt kokkulepitud, kõiki osapooli rahuldav korteri külastusaeg, hilinemisteta kohtumised ja üllatuslikud, ühepoolselt kokkusaamiste ärajätmised – kõikide nende tingimustega arvestatakse euroopaliku kultuuriga kinnisvaraturul. Usaldus ja professionaalsus on esmatähtis. Üha enam vajavad korterimüüjad korrastunud kinnisvaraturul ka maakleri nõuannet ja müügitöö kogemust; aina rohkem vajab ka ostja maakleri abi, et leida paljude pakkumiste seast see oma ja õige! Kõik me vajame üksteist, sest pingevabu tehinguid kinnisvaraturul ei toimu ühegi osapooleta.

Teretulemast tegema tehinguid korrastunud Eesti kinnisvaraturul.

Tiiu Lehtonen
Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna elamispindade maakler

Compare Listings