Your search results

Rakvere linna ehitustööd on toonud põua üürikorterite turule

Posted by UusMaaPluss on detsember 5, 2010
| 0

Rakvere kinnisvara müügi- ja pakkumishindade vahel on endiselt suur erinevus. Võib öelda, et 2/3 pakkumisel olevatest objektidest ei vasta tehinguhindadele. Näiteks 2-toaline mugavustega remonti vajav korter kesklinna piirkonnas oli pakkumisel hinnaga 20 000 €, kuid tehinguhind oli 18 534 € ehk 383 €/m2. Vanemate kortermajade korterid on city24 portaali põhjal müügis üle 640 €/m2 , sellised pakkumised on üleval enam kui 12 kuud, märgitud hinnaga tehinguni ei jõuta. Ostjale annavad sellised pakkumised signaali, et müüja tahab näidata internetis oma korteri fotosid, kuid mitte reaalselt korterit müüa. 

2011. aasta esimestel kuudel Rakveres eramutega tehinguid ei toimunud. Märtsist tänaseni on olnud tehinguid hinnavahemikus 32 000 kuni 108 650 €.

Pidev nõudlus on üürikorterite järele. Rakvere piirkonnas ehitatakse ja rekonstrueeritakse vee-ja kanalisatsioonitrasse, samuti mitmeid koole ja lasteaedu, rajatakse ringristmikke. Töölised vajavad elementaarse sisustusega üürikortereid. Hetkel neid pakkumisi napib.

Suvekuudel elavneb maamajade turg, ostuhuvilised vaatavad üle mereäärsete majade ja suvituskohtade pakkumised. Lääne-Virumaa maamajade müügitehingud on hinnaga 25 000 -32 000 €. Ostjateks on inimesed, kes huvituvad maa majadest, et vanemas eas sinna elama kolida.

Eve Soppe, Uus Maa Rakvere büroojuht

Compare Listings