Your search results

Uus Maa Kinnisvarabüroo müüs Ida-Virumaal Ontika mõisa

Posted by UusMaaPluss on detsember 6, 2010
| 0

Ida-Virumaal Kohtla vallas mereäärses Ontika külas on olnud ligemale kolm aastat müügis Ontika mõis. Üle 20 ruumiga mõisa härrastemajas, kus on pinda ca  800 m2, alustati 8 aastat tagasi renoveerimistöid. Härrastemajal on vahetatud katus ning siseseintelt on eemaldatud krohv ning mõningates ruumides on lagunenud põrandad üles võetud. Seega on objekt suures osas remonditöödeks ette valmistatud. 

Rahuldavas seisukorras on teenijatemaja, mida aeg-ajalt hostelina kasutati. Mõisakinnistu suuruseks on ligikaudu 12 ha. Lisaks asuvad maatükil veel tall-tõllakuur ja teised abihooned, mis küll kahjuks varemetes. Lisaväärtuseks on tiigi olemasolu.

„2008. aasta juulis hakkasin mõisa müügiga tegelema. Tol aastal tehti kaks pakkumist,“ rääkis Hannes Hallik Uus Maa Kinnisvarabüroost. 
 
Tehing toimus mai teises pooles ning päev pärast tehingut ka objekti üleandmine, mis oli veel omakorda küllaltki aeganõudev protseduur, lisas Hallik.

Hallik räägib, et täna otsivad värsked mõisaomanikud üürimaja suveks Ontika lähistele, et siin suve veeta ja ühtlasi mõisa korrastustöödel silma peal hoida.

Kokku oli kolme aasta jooksul kuus tõsist huvilist, kellest kohal käisid kolm soomlast,kaks kohalikku ja üks huviline Karjala-Venemaalt, lisas Hannes Hallik.

Hannes Hallik, Uus Maa Jõhvi büroo juht

Compare Listings