Your search results

Nõmme on hinnatud ka korteriturul

Posted by UusMaaPluss on august 2, 2009
| 0

Nõmme aedlinn oma selgete tulevikuplaanide ja pideva paremuse poole püüdlemisega on tallinlaste meelest kindlasti üks perspektiivsemaid piirkondi. Privaatsus ja tervislik elukeskkond on siin motoks. Linnaosavalitsus hoolitseb pidevalt, et paraneks infrastruktuur ja inimeste üldine heaolu. Nõmme on eelkõige kõrgelt hinnatud eramupiirkond, mistõttu sealsed vähesed kortermajad, mis on pikitud eramute vahele, on väga hinnas ja nõutud.

Hinnatuimaks piirkonnaks on Nõmme keskus oma ajalooliste ehitiste, loodusläheduse ja hea infrastruktuuriga. Nõudlus seal asuvate korterite vastu on suur, kuid pakkumine vähene. Väiksemates kolme kuni kaheksa korteriga elamutes on korterite järele nõudlus suur, olenemata nende seisukorrast, ning olulisemaks näitajaks on siiski elamu üldine seisukord. Möödunud aastal korteritega tehtud tehingute arv on siiski suhteliselt kasin, peamiseks põhjuseks on pakkumise ja nõudluse hinnakäärid, mistõttu sageli ei jõuta hinnas kompromissini.

Kinnisvaraportaali city24.ee andmetel on Nõmmel hetkeseisuga pakkuda ca 300 korterit. 2008.  aasta jooksul tehti maa-ameti statistika kohaselt Nõmmel 235 korteriomandi ostu-müügitehingut. Müüdud korterite keskmine ruutmeetrihind oli 21 000 krooni ning kõige enam müüdi 3-4-toalisi kortereid. 2008. a detsembrikuu tehingute number oli 11 ning keskmine ruutmeetrihind  jäi  20 000 krooni piiresse.

Nõmme vähem hinnatud piirkonnaks on Männiku, mis tuleneb sealsest ebaühtlasest hoonestusest (vanad lao- ja tootmishooned, vanem nõukogudeaegne hoonestus), mõnevõrra halvemast infrastruktuurist ning nõukogude ajal ehitatud paneelmajade suuremast kontsentratsioonist. Vaatamata sellele on nõudlus antud piirkonna korterite järele siiski olemas, kuna rolli mängivad soodsamad hinnad, mille eest saab osta korteri küll Nõmmele, kuid peab leppima suurema kortermajaga. Heas seisukorras korterite tehinguhinnad Männikul on keskmiselt vahemikus 15 000-17 000 kr/m2.

Uusi kortereid on võimalik Nõmmel leida Veskimöldre piirkonnast, Jannseni, Vääna  ja Saeveski tänaval.

Kindlasti on oluline alustada korteri müüki õige hinnaga, mitte „kõrgema hinnaga“ turgu kompides. Vale hind toob kaasa eelkõige ajakaotuse ja hiljem on veel raskem omanikul hinda langetada, kuna siis tuleb oma soovitud hinnast juba tunduvamalt rohkem alla tulla. Heaks soovituseks kõigile korteriostjatele ja -müüjatele on enne nõu pidada professionaalse maakleriga, kes omakorda konsulteerib kinnisvarahindajatega ning vaatab üle ja võrdleb tehtud tehinguid. Kui soovitatud hind jääb siiski madalamaks, kui kulub näiteks laenu tagasi maksmiseks, on soovitav korter üürile anda ja müük edasi lükata. Täna on palju inimesi, kes ei saa või ei taha laenukohustust võtta ja üüritakse vastavalt vajadusele kas pikemaks või lühemaks ajaks endale kodu.

Ave Klaser
Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade konsultant
Nõmme piirkonnamaakler

Compare Listings