Your search results

Korteri ostul mängivat suurt rolli arhitektuur ja kvaliteet

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 3, 2008
| 0

Hetkel on kinnisvaraturul väga raske öelda, milline korter väga hästi müüb.

Inimesed on erinevad, soovid on erinevad ning samuti ka tingimused ja maitsed. Tore on nentida, et inimesed, kes uut kodu otsivad, tunnevad huvi väga erinevate korterite vastu, kuid kõik sõltub siiski sellest, millise hinnaga kortereid pakutakse. Väga levinud on olukord, kus inimesed käivad kortereid vaatamas ja teevad müüjatele hinnapakkumisi, kuid kahjuks on seal väljapakutud hind korteri turuväärtusest väga palju madalam.

1. Suur nõudlus on jätkuvalt südalinna korteritele, mis asuvad renoveeritud ning arhitektuurilist väärtust omavates majades. Eelistatud on sellised remontivajavad korterid, mis paiknevad eestiaegsetes või staliniaegsetes elamutes ning kus on võimalik taastada ehitusajale iseloomulikke detaile.

2. Jätkuvalt võib tõdeda seda – kui pakkuda kliendile renoveeritud või uut korterit, siis enamikul juhul valitakse ostmiseks selline, kus on korteri siseviimistlemisel kasutatud väga kvaliteetseid materjale ja sisekujundaja abi. Tänasel turul on pakkuda väga palju erinevaid kortereid ja kindlasti omavad eelist need, mis on modernsema/eksklusiivsema disainiga.

3. Kui võrrelda kahte samaväärses piirkonnas pakutavat sarnases seisukorras korterit, siis on otsuste tegemisel sageli oluliseks osaks kvaliteetse köögimööbli ja -tehnika olemasolu. Korteri lisaväärtusteks on kindlasti sauna, terrassi, rõdu, panipaiga ja parkimiskoha olemasolu.

4. Korterite hindasid on väga raske kommenteerida. Siin tuleb arvestada korterite asukohta/suurust/kvaliteeti ning elamu seisukorda, kus korter asub. Seda võib kindlasti jätkuvalt tõdeda, et mida madalam on korteri ruutmeetri hind, seda suurema tõenäosusega korter müüakse.

Eve Kaunis
Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna atesteeritud kinnisvarakonsultant

Compare Listings