Your search results

Itaalia Calabria rannajoon – üks rikkumatumaid piirkondi Euroopas

Posted by UusMaaPluss on september 5, 2008
| 0

Itaalia lõunaosas, Calabria rannajoonel asuv kinnisvara on üks rikkumatumaid– ja taskukohasemaid Euroopas. Just nüüd on õige aeg siseneda sealsesse kinnisvaraturgu.

Maaliline „varbaots”
Miilide kaupa valget liiva, puhas meri, metsiku loodusega mäed, väikesed piltilusad linnakesed- on raske uskuda, et piirkond, mis pakub kõike seda, on siiani suutnud eemale hoida turistide lämmatava voolu.
Calabria, asetsedes Itaalia „varbaosas”, on olnud justkui Euroopa unustatud nurgake. Aastaid on see paik olnud täielikult suviti sinna Roomast ja Milaanost rännanud itaallaste päralt. Aga nüüd on see kõik muutumas.

Neid, kes on juba sellesse piirkonda lootuseltult armunud, vaevalt eriti rõõmustavad uudised, et järjest enam tunneb piirkonna vastu huvi reisifirmasid ja hotellide ja kuurortite rajajaid, sealhulgas Thomson ja Club Med. Kuid nende jaoks, kes otsivad omale suvekodu, mis võimaldaks ka raha tagasi teenida, on see väljavaade kindlasti positiivne. Reisikorraldusfirmade huvile ja aktiivsusele järgneb alati ka kinnisvaraturu tõus ning Calabria on kuulsust kogumas kui uus kuum investeerimispiirkond.

Ka Itaalia valitsus on rahaliselt panustanud Calabria piirkonda, et julgustada turismi arengut: maanteede võrgustikku on tublisti parendatud ning piirkonnas olev rahvusvaheline lennujaam tagab hea lennuühenduse Euroopa erinevatest punktidest.

Pizzo, Brancaleone, San Sostene, Joppolo, Soverato on kohad Calabrias, kus on hulgaliselt taskukohaste hindadega kinnisvara pakkumisi. Enamus uusi projekte asub mere ääres ning korterite hinnad algavad ca 1 miljonist kroonist ning villad alates 2,5 miljonist kroonist. Projektid on varustatud kõige kaasaegseks eluks vajalikuga: tenniseväljakud, basseinid, golfirajad, spa, fitness, restoranid, baarid jne.

Kiire kasvupotentsiaal
Kinnisvaraturg ülejäänud Itaalias on suhteliselt stabiliseerunud ja hinnad kõrged, kuid Calabrias on tema tugeva arengupotensiaali tõttu hindade kasvule veel ruumi küllaldaselt. Ostjatele meeldib idee omada osakest Itaaliast ning situatsioon Calabrias on hetkel nagu Hispaanias 20 aastat tagasi. Neile, kes valivad välja parimad rannaäärsed suvekodud, on järgnevateks aastateks 15-20% aastane kasum garanteeritud. Juba preagu tõusevad kinnisvara hinnad lausa kuude lõikes.

Calabrias on tänu reisikorraldajatele üüriturg väga aktiivne. Kahe magamistoaga korteri võib tipphooajal välja üürida 15 000.- krooniga nädalas. Seega kui ostuks laenu võtnu tipphooajal korterit välja üürib, on täiesti võimalik oma laenuga seotud kulud katta ja teenida ka lisatulu.
Itaalia kohalikud pangad pakuvad välismaalasele finantseeringut 50% ulatuses. Kapitali kasvu pealt ei tule maksu tasuda kui see müüakse edasi ennem projekti valmimist või on olnud omaniku kasutuses vähemalt 5 aastat.

Kuidas käib ostmine?
Uus Maa koostöös Atlas Internationaliga pakub klientidele kohapealseid 4-5 päevaseid kinnisvaraga tutvumise reise. Reisi eesmärk on tutvustada kliendile tema nõudmistele vastavat kinnisvara ja nautida ka kohalikku elustiili hüvesid. Atlas International on esindatud 28-s erinevas riigis ja tänu oma 30-aastasele kogemusele ülemere kinnivaraäris on meile igati usladusväärne partner.

Tutvumisreisi teeb meeldivaks ka see, et enda kanda jäävad ainult lennupiletid, kohapeal on kliendile kõik tasuta. Sobiva kinnisvara leidmisel on broneeritakse kinnisvara 3000 euro eest ja lepitakse kokku edasine makseplaan. Kohalikud pangad pakuvad finantsee

rimisvõimaust ning juba enen reisi on võimalik võtta pangast eelpakkumine, et välja selgitada kui suures ulatuses on võimalik laenu saada.

Kinnisvara broneerinud klient saab igakülgset abi ja nõustamist ka edaspidi. Ka peale lõpliku tehingu toimumist aidatakse kolimisel, mööbli leidmisel, lastele koolide leidmisel jne.

Marge Ambos
Uus Maa Kinnisvarabüroo konsultant
Atlas Internationali ametlik esindaja Baltikumis

Compare Listings