Your search results

Intervjuu äripindade maakleri Taimo Areniga

Posted by UusMaaPluss on august 10, 2008
| 0

Taimo Aren liitus Uus Maa äripindade meeskonnaga 2007. aasta märtsis, kus alustas äripindade juhi Tanel Olek’ i assistendina. Täna on Taimost saanud äripindade üks paremaid maaklereid, kelle edu ja areng on paljudele eeskujuks.  Tegemist on väga huvitava ja tööka inimesega ja me oleme Uus Maas väga õnnelikud, et Taimo just meie meeskonda kuulub. Järgnevalt saate lugeda Taimo Areni persoonintervjuud.

Taimo, mis sa enne kinnisvara suundumist tegid?
Töötasin pikka aega baarmanina ja olin tegelenud enne Uus Maasse tulekut mõned aastad ka omal käel kinnisvara vahendusega.

Miks just kinnisvara valdkonna valisid?
Kuna olin selle tööga juba kokku puutunud ja see huvitas mind väga. Samuti töötavad mitmed minu tuttavad samal alal ja enamvähem juba teadsin mis ees ootab.

Kuidas jõudsid tööle Uus Maa Kinnisvarabüroosse?
Olin varasematel aastatel olnud Uus Maa klient ja mõned korrad käinud ka Rävala büroos. Lisaks otsustasin valida suurema ja tuntuma kinnisvarafirma, mis minu arvates oli ka õige valik.

Mis sulle Uus Maas meeldib, miks sa ikka veel siin töötad?
Oma töös saan igakülgset abi turundusosakonnalt, juristilt ja hindamisosakonnalt. Paljud väiksemad kinnisvarabürood sellist luksust endale lubada ei saa. Uus Maas on väga head koolitused, lahe kollektiiv ja mõnusad vabaaja üritused vähemalt 3 korda aastas.
 
Kuidas sinust sai just äripindade maakler?
Äripindade vahendusega ma varem kokku puutunud ei olnud ja selline variant mulle pakuti lihtsalt välja, kuna tol hetkel oli äripindade osakonda inimest vaja.

Taimo, sa oled täna väga edukas maakleri. Mis on sinu edu saladus?
Arvan, et mulle sobib müügitöö, olen müügiga tegelenud pikka aega. Muidugi  edu mõiste on subjektiivne.

Kes on sinu edu etalon? Keda hindad oma töös?
Minule avaldas muljet endine Uus Maa tubli maakler Margit Merisalu, kelle abiga mul õnnestusid mitmed kasulikud kinnisvaratehingud. Margit on kindlasti oma ala professionaal ja hea müügiinimene.

Mida sa oma töös kõige rohkem hindad? Mida esile tood?
Töö on mitmekülgne ja huvitav, aitab luua kasulikke tutvusi ja kontakte (eriti ärikinnisvaras). Olen saanud väga head koolitust ja kogemusi, mis tulevad kasuks tulevikus, ükskõik, mis alal töötades.

Kas tänases majandusolukorras on maaklerina töötada kuidagi raske ja keeruline?
Valetaksin, kui ütleksin, et  jube lihtne on. Arvan, et võtmesõnad maakleritöös täna  on järjepidevus, aktiivsus ja professionaalsus.
Ma ei arva, et minu puhul need omadused kõik toimivad, kuid püüan neid järgida.

Kas maakleriks hakata on lihtne? On selleks vaja palju kogemusi ja erialaseid teadmisi/haridust? Kuidas sina alustasid?
Mistahes uue eriala õppimine vajab pingutust ja pühendumist. Vaja on end pidevalt täiendada nii teoorias kui praktikas. Minu puhul tuli kasuks eelnev müügitöö ja klientidega suhtlemise kogemus.
Raske kindlasti mitte, väga oluline on tahe seda tööd teha!

Taimo, sina kui edukas äripindade maakler, miks inimesed peaksid kasutama kinnisvaramaakleri teenust? Mis see neile annab?
Maakler on kliendile jurist, müügimees ja konsultant.
Kinnisvara äris liiguvad suured rahad, maakler aitab sõlmida lepinguid, tagab juriidilise korrektsuse, et rahad liiguvad õigel ajal ja õigesse kohta. Teadmatusest või oskamatusest tehtud vead võivad väga kalliks maksma minna.
Kinnisvara konsultant aitab luua kinnisvarale lisaväärtust. Vale hinnaga turule tulles kaotab omanik aega ja raha. Üldjuhul on omanikul komme oma vara üle hinnata, seda võib ka inimlikust seisukohast mõista. See, aga garanteerib edutu müügi ja lõppkokkuvõttes pikalt seisma jäänud vara tuleb müüa alla turuhinna.  Rääkimata asjatult kulutatud ajast ja reklaami rahast (rõhutaksin siinkohal, et kinnisvara hinda ei määra omanik, vaid turg).  Maakler aitab müüa/üürile anda kinnisvara parima võimaliku hinnaga.  Maakler teab, mille järele on turul nõudlus ja mille osas valitseb ülepakkumine. See on nii müügi kui üüri puhul oluline info, mida tuleb vara realiseerimisel arvesse võtta.
See on ka üks põhjus, miks meie kliendid pöörduvad meie juurde tagasi.
Meie eesmärk on klientide ootuste ületamine.

Kui sa juhuslikult homme enam maakler olla ei saaks, mida sa siis teeks? Kuhu tööle prooviksid?
Oleksin edasi ilmselt müügimees, kuna see on minu eriala. Müügi valdkondi on erinevaid.

Kas on võimalik, et 60-aastaselt teed veel sama tööd?
Vanus ei oma siin mingit rolli. Kui töö sobib miks mitte.

Mis on su elu moto? Mille järgi juhindud?
Püüan olla homme parem kui täna, nii töös kui eraelus. Sean endale kindla eesmärgi,
mille poole püüda.

Kuidas tööpingeid maha laed? Millele kulub su vaba aeg?
Hea viis ennast korraks välja lülitada on spordiga tegelemine. Käin jõusaalis,  lisaks
rulluisutamas ja jalgrattaga sõitmas. Kunagi tegelesin ka extreemspordiga, kuid selleks ei
jätkunud lihtsalt enam aega.

Mida arvab Taimost aga tema ülemus ja mentor Tanel Olek:
Taimo puhul kehtib hästi ütlus:” vaga vesi, sügav põhi”. Tema näol on tegemist äärmiselt vastutustundliku ja korrektse inimesega, kes teeb oma tööd asjalikult ja väga efektiivselt. Mees teab, mida teha ja milleks teha. 
Kolleegi ja inimesena võib tema peale alati loota. Taimol on hea omadus välja öelda asju nii, nagu nad tegelikult on ja tänu sellele aitab ta teha õigeid otsuseid.
Pealegi on teda rikastatud ka väga hea huumorisoonega, mis tagab ka hea klapi terve kollektiiviga.

Aitäh sulle Taimo ja soovin sulle kogu Uus Maa nimel edu ja edasisi kordaminekuid nii töös kui eraelus.

Intervjueeris Tiina Shein, Uus Maa Kinnisvarabüroo turundusjuht

Compare Listings