Your search results

Unistuste kodu soojal maal pole ammu enam vaid unistus

Posted by UusMaaPluss on september 1, 2008
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo on tegutsenud päikeserannikute kinnisvara müügiga juba mitu aastat.

Alustades Hispaaniast, on aja jooksul lisandunud palju teisigi välisriike nagu näiteks Kreeka, Küpros, Türgi ja viimase huvitava maana veel Belize, mis asub Kesk-Ameerikas, Kariibi mere ääres. Usaldusväärses koostöös Atlas Internationaliga on suudetud ostuprotsess teha kliendile võimalikult lihtsaks ja meeldivaks.

Hispaania
Hispaania puhul oleme peamiselt keskendunud Costa Blanca piirkonnale, mis on Maailma Terviseorganisatsiooni poolt nimetatud maailma üheks tervislikumaks piirkonnaks. Nii soolajärved kui flamingod on sellele regioonile kujunenud juba omamoodi kaubamärgiks.
Vanemad inimesed eelistavad rahulikke ja vaiksemaid piirkondi väikeste linnakeste ääres ning looduslikumat keskkonda, kus 3-toalise, terrassi ja aiaga korteri hind algab 99 000.- eurost. Nooremad aga eelistavad osta korteri pigem linna, kus palju vabaajaveetmise võimalusi ja lihtne vajadusel korterit välja üürida. Näiteks sadamalinnas Torreviejas on võimalik soetada 3-toaline merevaatega korter, basseini ja päikeseterrassiga hinnaga ca 120 000 eurot. Palju on golfiga seotud arendusi, kus ala harrastajatel on võimalik maaliliste golfialade äärde endale kinnisvara soetada. Hinnad alagavas 95 000.- eurost. Hinnatase on siin madalam kui Costa del Solis. Samas areneb Costa Blanca stabiilselt ning investeeringuteks võimalusi jätkub. Elanikkond on suhteliselt kosmopoliitne, nii et pole lugu kui kohe hispaania keeles suhelda ei oska. Ka inglise keeles saab asjad aetud. Kohalikud pangad annavad kodu ostmiseks laenu ca 70% ostusummalt.

Kreeka
Kreeka on eelkõige kuulus on imeilusate saarte poolest nagu näiteks Kreeta, Santorini ja Paros. Piirkonda iseloomustab hea elatustase ning palju võimalusi investeeringuteks.
Palju pakkumisi on Kreeta 1040 km rannikualal. Nii kuldsetel liivadel Pyrgose rannal kui tüüpilises Kreeka külades. Santorini on kuulus oma kaunite päikeseloojangute ning punase, musta ja valge liivaga randade poolest. Villa tuntud Kamaari liivaranna lähedusse, kohaliku küla ja kalasadama vahetusse lähedusse ning oma aia ja privaatse basseiniga, saab alates 222 000.- eurost. Parosel on otse ilusa liivaranna ääres, vaatega Vahemerele, idüllilistes väikestes Kreeka külades mitmeid huvitavaid projekte. Kohalikud inimesed on väga sõbralikud , kultuur väga rikas ning majade paiknemine võimaldab privaatsemat keskkonda.

Küpros
Peale Küprose ühinemist 2004. aastal Euroopa Liiduga on hinnad pidevalt tõusnud ning siiani on Küprose kinnisvara oma golfirajatiste, sadamate ja uute lennujaamadega vaieldamatult heaks investeerimisvõimaluseks. 340 päeva päikest aastas, lummavad rannad, mäed, orud, traditsionaalsed külad ning tervislik eluviis. Mere läheduses, Sinise Lipu autasu pälvinud ranna äärde saab osta 2-toalise korteri, aiaosa ja ujumisbasseiniga ca 99 000.- euro eest.
Chrysochou Lahe ääres on võimalik osta 4-toaline eksklusiivne villa koos privaatbasseiniga, jalutuskäigu kaugusel Polise linnast, hinnaga alates 356 600.- eurot. Prognoositud hindade jätkuv tõus selles piirkonnas.

Türgi
Põhilised piirkonnad on Bodrum ja Didim, Egeuse mere kaldal. Iseloomulik vaimustav kliima ja dekoratiivsema maastikega Euroopas. Kaunid rannad, eraklikud abajad, ümbritsevad mäed loovad imetlusväärse atmosfääri. Alates 2006.a. jaanuarist kehtestati seadus, mis lubab välimaa riigi kodanikul Türgis osta kinnisvara oma nimele. Alates sellest, on Türgi kinnisvara hinnad tõusnud viimase aastaga 30% ja rannikulaldel isegi 50%. Väga tugev investeeringu perspektiiv. Soojad talved suurendavad kinnisvara rendipotensiaali. Ostes alaliseks elamiseks või puhkekoduks, oma ostult teenib tagasi igal juhul. Altinkumis algavad 2-toaliste merevaadetega korterite hinnad 42 280.- eurost. Juurde kuuluvad suured aiaalad ja ujumisbasseinid. Villa Malaxa mägede jalamil pimestavate vaadeteaga Souda Lahele maksab ca 126 000.- eurot.

Belize
Troopiline oaas, mis asub Kariibi mere südames. Õnnistatud mitme looduse imega: alates eksootilistest loomaliikidest, maiade varemetest kuni koskede ja vihmametsadeni. Kohalike sõbralikkus ja külalislahkus on lausa vastupandamatu. 3-toalise maja hind alagab 100 000.- eurost. Iseloomulik suured terrassid ja aia-alad. Belize pakub unikaalset võimalust
osta arenguriiki. Kinnisvarahinnad on madalad, kuid omavad tugevat kasvupotensiaali.

Kokkuvõtteks võib öelda, et välismaale kinnisvara soetamises pole enam midagi uudset ega keerulist. See on tulus nii investeeringu kui ka endale mõnusa puhkamisvõimalusena. Rääkimata kohapeal tekkivast tutvusringkonnast ja võõramaa kultuuri, kommete ja elustiiliga tutvumise vahetumast ja loomulikumast võimalusest.

Võimalusi ja pakkumisi on palju. Tuleb vaid leida see enda jaoks sobiv koht päikese all.

Marge Ambos
Uus Maa Kinnisvarabüroo Päikeserannikute kinnisvarakonsultant

Compare Listings