Your search results

Haaberstis vastanduvad paneelmajad ja kaunid uuselamud

Posted by UusMaaPluss on september 5, 2008
| 0

Korterite pakkumine Haabersti linnaosas on 2008. aasta jooksul olnud suhteliselt stabiilne. Suurem pakkumismahu kasv toimus 2007 aasta esimesel poolaastal. 2008. aastal on City24 portaali andmetel keskmiselt pakkumisel u 740 korterit. Kõikidest pakkumises olevatest korteritest valdav enamus on Väike-Õismäe piirkonnas paiknevad korterid, u 30% on uutes majades paiknevad korterid. Haaberstis tehakse korteritega keskmiselt 50-70 ostu-müügi tehingut kuus.

Haabersti linnaosas tuleb selgelt eristada Väike-Õismäe piirkonnas, Järveotsa ja Astangu piirkonnas asuvad paneelelamuid. Paneelelamu korteritest on Haaberstis kõige madalamalt hinnatud Astangu korterid, mis on u 10% madalamalt hinnatud kui Väike-Õismäe. Astangu heakorrastamine ja majade renoveerimine viimasel ajal mõjub piirkonna hinnatasemele positiivselt. Väike-Õismäel on tüüpkorterite keskmised tehinguhinnad langenud aastaga u 15%, 2008. aasta jooksul u 5%.  Väike-Õismäel on korterite hinnad keskmiselt vahemikus 18 000-21 000 kr/m2. Võrreldes teiste magalatega on Väike-Õismäe kõige kõrgemalt hinnatud. Sealsed elanikud hindavad sealset rohelust ja vaadet tiigile. Eelistatakse kortereid, mis asuvad poe, kooli, lasteaia ja trolli- või bussipeatuse lähedal.

Uuselamurajoonidest on Haaberstis kõrgeimalt hinnatud Kakumäe suund ja Vabaõhumuuseumi tee  piirkond. Uute korterelamute projekte on Haabersti linnaosas u 12. Suuremad projektid, mis hetkel müügis on Kärneri kortermajad, Pärnaõue elamurajoon, Hansuõu Tiske-Hansus ja Merirahu residentsid Kakumäel. Uutes arendajate poolt müüdavates kortermaja projektides on umbes 40% korteritest vakantsed ning ootavad alles omanikku. Uute korterite hindu on langetatud erinevates projektides erinevalt maksimaalselt kuni 25%. Keskmine korterite ruutmeetri hind Haabersti uutes kortermajades on 25 000-35 000 krooni. Odavamalt on võimalik kortereid osta Astangu uutesse kortermajadesse.

Haabersti uute korterite peamised ostjad on varasemad Väike-Õismäe elanikud, kes soovivad parandada oma seniseid elutingimusi. Üsna palju ostavad ka Mustamäe ja Kristiine elanikud, harvemini Lasnamäe inimesed, kes pigem eelistavad Pirita ja Viimsi suunda. Ostavad tihti peale nooremad pereinimesed, kes hindavad  hästi väljaarenud infrastruktuuri ja samas on Haabestis palju looduskauneid kohti, meelelahutusi võimalusi ja samas ei ole ka kesklinn kaugel.

Inga Viileberg
Uus Maa Kinnisvarabüroo Haabersti piirkonna juht

Compare Listings