Your search results

Ettevõtted eelistavad uusi esinduslikke ja kvaliteetseid büroopindu

Posted by UusMaaPluss on veebruar 5, 2007
| 0

Üha enam autostuvas Tallinnas on kesklinna piiratud parkimisvõimalused ja tipptunniliiklus ka kõige tugevama närviga inimeste kannatuse proovile pannud.

Soovides külastada mõnd kesklinnas tegutsevat asutust, peab kõvasti vaeva nägema, et leida koht oma autole. Parem lugu pole ka kesklinnas töötavate inimestega. Neile on küll enamjaolt kindlustatud parkimiskoht, kuid selle hind võib ulatuda kuni 2500 kroonini kuus, mis on väga arvestatav väljaminek. Sellest kõigest tulenevalt on juba pikemat aega paljude büroopinnaotsijate pilgud suunatud äärelinna – eelkõige Mustamäe suunale. Mustamäel ja Kristiines on ehitamisel näiteks Sõpruse pst 145, Mustamäe tee 16, Ehitajate tee 114 ja juba planeerimisel Tuisu tn 22 ja Kadaka tee 76d ärimajad. Arendajad omakorda on üles leidnud prioriteetse asukohaga kinnistud ning nüüd on sinna kerkimas uued ja esinduslikud ärihooned. Just nimelt esinduslikkus ongi praegu büroopinda otsiva kliendi eesmärk. Ollakse nõus maksma kõrgemat üürihinda, kui sellega on tagatud kvaliteet ja mugavus. Vanemad ja pisut amortiseerunud ärihooned on ajale jalgu jäämas ning ainult odav hind enam klienti ei meelita. Põhilised märksõnad on asukoht ja parkimine. Eelis on neil arendajatel, kelle
rajatavad ärihooned jäävad põhimagistraalide äärde ning mille ümber on piisavalt ruumi autode jaoks või parkimine lahendatud maa-aluse parkla näol.

Arendajate eesmärk on pakkuda ärihoone näol tervikuna toimivat kooslust, kus üürnikud on omavahel äripartnerid ja ühe firma tegevus toetab teist. Kliendile on selline lahendus samuti mugav, kui ta leiab kõik ühest majast ja ei pea sõitma linna eri paikadesse.

Ehitushindade pidev tõus avaldab mõju ka büroopindade turule. Kui vanemates hoonetes on võimalus üürida bürood hinnaga ca 130 eek/m2, siis uute arendusprojektide puhul hind tavaliselt alla 175eek/m2 ei jää.
Peaaegu olematu on büroode müügipakkumiste hulk äärelinnas. Klient, kellel on huvi osta büroopinda uues hoones, peab arvestama hinnaga vahemikus 32 000 – 38 000 eek/m2.
Praegust kinnisvaraturgu vaadates võib tõdeda, et kui elamispindade hinnad on stabiliseerumas, siis äripindade hinnatõus on täies hoos.

Marko Kivisalu
Uus Maa kinnisvarabüroo äripindade maakler

Compare Listings