Your search results

Eesti suurim büroohoone – Tammsaare ärikeskus

Posted by UusMaaPluss on veebruar 6, 2007
| 0

Selle suve alguses alustab Kaamos Investeeringute OÜ innovaatilise ja Eestis seni suurima büroohoone rajamist Tallinnasse, aadressile Tammsaare tee 49.

Uue büroohoone nimeks saab Tammsaare Ärikeskus. Lisaks oma mastaabile paistab rajatav ärikeskus silma oma uusimate tehniliste lahenduste ning arhitektuurse elamuse poolest, mida ilmestab juba kaugelt eristuv kaarjas klaasfassaad. Tammsaare Ärikeskuse büroo- ja kaubanduspindade välja üürimist vahendab Uus Maa Kinnisvarabüroo.

Tammsaare Ärikeskus on 9-korruseline ning üüripinda kogu hoones kokku on ligi 25 000 m2. Kaamos Investeeringute OÜ on üles näidanud äärmiselt suurt leidlikkust ja innovaatilisust, tuues Eesti turule seni nägemata arhitektuuri ja mahuga ärihoone.

Tammsaare Ärikeskus koosneb kolmest kaarjast hoonest ehk kolmest tornist, mis kokku moodustavad omaette ühtse arhitektuurilise terviku. Nii nagu ärikeskus ise, on ka hoone tornid oma nime saanud legendaarse kirjamehe Anton Hansen Tammsaare loomingust: siin on Andrese, Krõõda ja Pearu torn. Tammsaare Ärikeskuse hoolikalt valitud ja omavahel ühendatud pisidetailid moodustavad täiusliku koosluse – see iseloomustab linna parimat töökeskkonda.

Ärikeskuse kontoriruume täiendavad iga korpuse I korrusel asuvad kaubanduspinnad ja toitlustuskeskus, mis loovad ideaalsed töövõimalused. Toitlustuskeskusel on ka väljaulatuv osa terrassi näol, mis pakub nii majatöötajatele kui ka külalistele mitmekülgseid maitseelamusi. Suurepärane võimalus on majast lahkumata lõunatada, pidada ärilõunat või lihtsalt olla linnamelust eemal. Kindlasti annavad lisaväärtust juurde ka spordisaal, lastehoid, iluteenust pakkuvad ettevõtted, autopesula ja jalgrattaparkla.

Igas korpuses on ca 7200 m2 büroopinda, mis teebki kolme torni peale kokku rohkem kui 22 000 m2 büroopinda. Liftid ja trepikojad on koondatud kontorikorpuste vahele, mille eesmärgiks on hajutada inimeste liikumist hoones ja tagada üürnikele privaatsus.

Ärikeskuse peasissepääs jääb Tammsaare teele. Tänu lähedal asuvale Tondi tänava – Järvevana tee – Tammsaare tee – Pärnu maantee liiklussõlmele pääseb kerge vaevaga soovitud suunas liikuma ning kiiresti tagasi kontorisse. Läheduses asuvad Tondi Selver, Falcki peamaja kui ka K-Rautakeskus. Asukoht on mugav ka ühistransporti kasutatavate töötajate ja klientide jaoks.

Ärikeskust iseloomustavad uusimad tehnilised lahendused, kuid samuti pakub see hoone ülimalt emotsionaalseid arhitektuurielamusi. Välisilmelt iseloomustab Tammsaare Ärikeskust kaugelt äratuntav kaarjas klaasfassaad, kus kirkale klaasile sekundeerib peegelklaas. Tammsaare Ärikeskus on projekteeritud arhitekt Andres Kariste poolt.

Hoone jaguneb kolmeks iseseisvaks osaks, tänu millele saab valminud korpuse ruumides segamatult töötada juba ajal, kui teisi osi alles viimistletakse. Suureks plussiks on ka fakt, et hiljem saavad suuremate pindade üürnikud nautida peaaegu oma maja tunnet – sõltumatut ja privaatset kontoripinda. Ärikeskuse kõik kolm korpust on tajutavad omaette tervikliku arhitektuurse vormina.
Tammsaare Ärikeskuse loojad on väga põhjalikult mõelnud parkimise peale, kuna see on suureks probleemiks enamikule suurtele büroomajadele, eriti Tallinna kesklinnas. Maja üürnikel on võimalus autosid parkida nii neljakordses parkimismajas kui ka 81 autokohaga parklas, mis asub parkimismaja ees. Maja juurde kuuluval parkimismajal on kohti 578 autokohale ja sealt jõuab puhta ja kuiva galerii kaudu mugavalt oma kontorisse. Parkimine on hästi lahendatud ka maja külaliste jaoks, kuna maja ees on 120-kohaline kliendiparkla.

Tammsaare Ärikeskuse üürihinnad algavad 185 EEK/m2 kohta, millele lisanduvad kommunaalkulud ja käibemaks. Parkimiskoha kuutasu on 400 EEK, millele lisandub käibemaks. Kõigile klientidele, kes sõlmivad üürilepingu 2007. aastal, on parkimine kaks aastat tasuta (alates büroopindade kättesaamisest).

Projekti iseloomustavad paindlikud lahendused, kuna hoone püstitamise käigus on arendajal ning ehitajal võimalik maksimaalselt arvestada kliendi vajaduste ning erinevate ruumilahendustega. Valida on nii standardsete lahenduste kui ka iga ettevõtte vajadusi arvestavate tulevaste kontoriruumide vahel, seda nii ruumide jaotuse kui ka sisekujunduse puhul.

Tammsaare Ärikeskuse Andrese torn valmib esimesena – 2008. aasta IV kvartalis, seejärel on planeeritud Krõõda torni (2009. a I kvartal) ja Pearu torni (2009. a II kvartal) valmimine.

Ärikeskust arendab Kaamos Investeeringute OÜ, ehitab OÜ Kaamos Ehitus ning büroo- ja kaubanduspindade üüritehinguid vahendab Uus Maa Kinnisvarabüroo. Täpsemat infot jagavad äripindade atesteeritud maakler Einar Vellend ning maakler Heinike Tamme.

Tammsaare Ärikeskusega saab lähemalt tutvuda projekti kodulehel www.uusmaa.ee/tammsaare

Compare Listings