Your search results

Uus Maa: välisinvestor otsib südalinna uut korterit

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 3, 2010
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo kesklinna ja vanalinna piirkonna konsultant Eve Kaunis ütles, et südalinnas  pakuvad välisinvestoritele suurt huvi uutes majades asuvad korterid.

Kohalikud inimesed seevastu huvituvad peamiselt korteritest, mis asuvad vanemates, arhitektuuriväärtuslikes elamutes. Tema sõnul on kõige aktiivsemad piirkonnad just südalinn ja Kadriorg, ent vanalinnas on hetkel nõudlus väiksem.

“Neljatoaliste kesklinna/Kadrioru korterite osas, suurusega alates 100 m2, on suisa defitsiit,” rõhutas Kaunis,  märkides, et selliste korterite puhul on kaks varianti – kas nõutakse väga kvaliteetsete  siseviimistlusmaterjalidega renoveeritud kortereid või võiksid korterid vajada kapitaalset remonti. “Kui klient leiab sobiva korteri, mis on keskmises/heas seisukorras, siis reeglina soovitakse korterit osta remontivajava korteri hinnaga.

Korterid planeeritakse siiski reeglina täielikult renoveerida” möönis ta. Kaunis tõi näite, et Lembitu tänaval tuli 3-toaline, kapitaalremonti vajav korter müügile 1 350 000 krooniga, ent kuna huvi oli nii suur, siis tõusis hind 1 637 000 kroonini. “Selliseid oksjoneid tuleb aeg-ajalt ette,” märkis ta.

Investoritele pakuvad Kaunise sõnutsi huvi eelkõige kahetoalised korterid, hinnaklassis 1,2-1,5 miljonit krooni. Selliseid kortereid saab välja üürida hinnaga ca 5000 krooni/kuu, millele lisanduvad kommunaalmaksed.  “Sellise hinnaga üürilevõtjaid leidub,” ütles Kaunis.

“Vanalinnas sõltub väga palju tänavast – ostjad ja üürnikud jälgivad väga, kus/millisel tänaval korter asub, eelistatakse vaiksemaid tänavaid, kus ei oleks öösiti lahtiolevaid baare/restorane,” osutas ta ning selgitas, et ka parkimiskoha olemasolu on väga oluline. Suuremate vanalinna korterite sihtgrupp on väga kitsas, osutas ta põhjusele, miks vanalinna turg on vaikne.

“Välisinvestorid eelistavad südalinna osta  uusi kortereid, kus on köögimööbel, saun ning mille juurde kuuluvad panipaik ja parkimiskoht. Samuti vaadatakse väga ilmakaari – et toas oleks valgust ning avarust,” selgitas Kaunis ning lisas, et välisinvestorid ei mõtle tihti vigade peale, mis uutes majades välja tulevad.

 

 

 

 

Compare Listings