Your search results

Lõuna-Tallinnas on kinnisvaraturg stabiliseerumas ja hinnalangust ei ole oodata

Posted by UusMaaPluss on detsember 11, 2009
| 0

Kuumad suveilmad on selja taha jäänud, kuid päike rõõmustab meid endiselt. Sügiskuud Lõuna-Tallinnas on täis positiivseid emotsioone ja rohkeid kinnisvarapakkumisi – ka tehingute arvu üle nuriseda ei saa. Eelmise aasta esimestel sügiskuudel oli maa-ameti andmetel Lõuna-Tallinna piirkonnas kokku 418 ostu-müügi tehingut, käesoleva aasta samal perioodil oli tehingute arv 448. Märkimisväärsena saab välja tuua Kristiine linnaosa ostu-müügi tehingute kasvu, mis oli 96-lt tehingult 167-ni. Seda kasvu võib põhjendada eelkõige mitmete arendusprojektide ehitamise ja tulemusliku turundustööga (sh Lehe korterelamud ja Vuti kodud).

Pakkumiste valik Lõuna-Tallinna piirkonnas oli City kinnisvaraportaali andmetel  väga lai – ruutmeetrihinnad algasid 7000 kroonist ning lõppesid 36 400 krooniga. Kokku oli kortereid müügis 1531 ning maju 201. Kõige enam kinnisvarapakkumisi oli Mustamäe linnaosas, kus oli kokku 728 müügisolevat objekti. Kinnisvaraportaalis KV.EE oli samal perioodil korteripakkumiste arv 1440 ning maju müügis 182. Keskmiseks Lõuna-Tallinna piirkonna korterite ruutmeetrihinnaks  oli 19 000 krooni – keskmist hinda mõjutavad kõige enam Mustamäe linnaosa pakkumised, mis on oma seisukorrast lähtuvalt mõnevõrra madalamad kui Kristiine ja Nõmme piirkondade pakkumised.

Loomulikult ei saa eelmainitud hinnaklassidega võrdsustada kõiki Lõuna-Tallinna elamispindasid, sest iga objekt on siiski unikaalne ning hinna määramisel tuleb arvestada nii konkreetse asukoha, elamispinna seisukorra kui ka paljude muude oluliste nüanssidega.

Toetudes Uus Maa kollektiivi pikaajalisele tööpraktikale ja maa-ameti viimaste aastate andmetele, võib siiski öelda, et kinnisvaraturg on stabiliseerumas ja hinnalangust ei ole oodata. Eurotsooni sisenemine võib aga kaasa tuua hindade tõusu ja nõudluse kasvu ning ühine euroraha tekitada välisinvestorites huvi Eesti kinnisvara vastu.

Compare Listings