Your search results

Uus Maa: tehinguaktiivsus tõusis Tallinna kesklinnas

Posted by UusMaaPluss on märts 5, 2010
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade osakonna juhataja Elari Tamme kinnitusel ongi tehinguaktiivsus eriti tõusnud Tallinna kesklinnas, kirjutab esmaspäevane Äripäev.

Aktiivsed on investorid, kes otsivad ennekõike väiksemaid kortereid, kuna neid on lihtsam üürile anda ja odavam renoveerida. Otsitakse kahetoalisi kortereid uude majja, hinnaga kuni 25 000 kr/m2. “See on investori maiuspala,” kinnitas Tamm. Tänavu esimeses kvartalis tehti korteriomanditega 22% tehinguid rohkem kui möödunud aasta esimeses kvartalis. Tehingute koguväärtus oli aga vaid 6% suurem.

Kinnisvarafirmad toovad välja, et kaubaks lähevad peamiselt väiksemad korterid. Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade osakonna juhataja Elari Tamm kinnitas, et suurem osa tehinguid tehakse odavamate ja väiksemate korteritega.

Inimesed on tema sõnul siiski veel ettevaatlikud ega võta liiga suuri kohustusi. Samuti tehakse tehinguid ca 1/3 ulatuses omavahenditest ning seetõttu ostetakse pigem odavamat ja väiksema tükihinnaga kinnisvara.

Arco Vara Kinnisvarabüroo juhatuse liige Mart Saa märkis, et tehingute koguväärtuse kasv ei ole tehingute arvu kasvuga sammu pidanud seetõttu, et korterite ruutmeetrihind on langenud. Eriti suur langus oli Saa sõnul 2009. aasta esimeses pooles. “Turg ongi osalt ka seetõttu aktiivsemaks läinud, et korterid on odavnenud,” ütleb Saa.

Compare Listings