Your search results

Uus Maa/Rollerblade Team Estonia teeb tähelendu rulluisumaailmas

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 9, 2011
| 0

Uus Maa inimesed on väga sportlikud, harrastades paljusid alasid. Siiski on üks neist kõigist populaarsem – nimelt kiirrulluisutamine. On ju Eesti ainulaadne maa, kus presidendiproua ja peaminister rulluisutavad. Selline eeskuju on andnud rulluisutamisele Eestis märkimisväärse populaarsuse.

Tore on fakt, et kõik Uus Maa omanikud on läbinud rulluiskudel Berliini maratoni, mis on kiirrulluisutajate aasta tippsündmus. Sel aastal toimub sõit Berliini tänavatel 24. septembril, kus 6000 osavõtja seas ka paljud uusmaakad kindlasti osalevad.

Rulluisutamise areng on saanud ka meie põhiomaniku, Jaanus Lauguse südameasjaks. Jaanus on ise aktiivne rulluisutaja, kes tuli sel aastal oma vanuseklassis kahekordseks eesti meistriks, kuuludes ka Eesti Rulluisuliidu juhatusse.

Tänu Jaanuse initsiatiivile sõidavad juba kaks aastat parimad rulluisutajad Uus Maa värvides ja logosid kandes. Kõik Eesti kiirrulluisuhuvilised teavad hästi Uus Maa nime kandvat rulluisu profitiimi.

“2009. aastal oli mul võimalus Eesti koondisega osaleda maailmakarika karusellis. Sealt tekkisid tutvused ja huvi teha oma profitiim. Kogesin, et Eesti eliituisutajad on maailmaga võrreldes sammu maas. Nüüd püüamegi maailma tipptaset lähemale tuua, et Eesti parimatel ja ka lihtsalt rulluisuhuvilistel tekiks võimalus treenida maailma eliidiga koos ja nende juhendamise all,” ütles Uus Maa rulluisutiimi mänedžer Jaanus Laugus. Tema sõnul oli 2010. aasta sihiks sisseelamine Maailma karikasarja profitiimina, kuid sel aastal on meie sportlastel juba väga kõrged eesmärgid hooajale seatud.

“Eesmärgiks oli võita kõik kodused stardid, kus osaleme. See ka õnnestus. Ühtlasi püüdsime poodiumikohta rulluisu maailmakarika etappidel, kus parimaks tulemuseks jäi siiski 4. koht Ostrava MK etapil. Esikümnesse jõudsime kolmel korral. Seega igati inspireeriv hooaeg oli,” lisas Laugus.

Sellised kõrged sportlikud eesmärgid olid Uus Maa tiimile võimalikud tänu välissportlaste kaasamisele. Uus Maa esinumbriks on Venezuela kiirrulluisutaja Alfredo Leon Moreno, kes võitis sel aastal ka Tartu Rulluisumaratoni ja on maailma edetabelites püsinud jätkuvalt esikümne piirimail.

Sel aastal oli meie tiimis ka teine tituleeritud Venezuelakas, Alexander Jose Bastidas, kes on varasemalt saavutanud kiirulluisutamises maailmameistri tiitli. „Jose tõi meeskonda juurde palju head emotsiooni, ta on väga töökas ja sihikindel. Teda tuntakse rulluisuringkondades mehena, kes iial ei anna alla. Kindlasti läbi aegade esikümne mees,” rääkis Mika Sucksdorff, kes samuti tulihingeline rulluisutaja ning aitab Laugusel tiimi teha.

Eestlastest panustab Uus Maa tiim noorele talendile Kaur Meressaarile, kes on Eesti juunioride esinumber. Kauri ema, Margit Lipstuhl, töötab Uus Maa kinnisvarabüroos maaklerina.

Täname väga meie tiimi teisi sponsoreid: Rollerblade’i, kes annab meile varustuse, Delta Plaza Bistrood, kes annab meile süüa, Spartat, kes lubab oma saalides trenni teha, Iizit, kes meid kindlustab ning Renault’d, kes on tiimile rattad alla võimaldanud. Täname Evelin Ilvest, kes on aidanud nõu ja jõuga.

Compare Listings