Your search results

Oktoober oli Viljandis ja Kuressaares selle aasta parim kuu

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 11, 2011
| 0

Eesti kinnisvaraturg oli oktoobris suhteliselt stabiilne, mitmel pool isegi kerges languses. Samas sündis mõnes linnas ka rekordeid. Viljandis müüdi oktoobris käesoleva aasta arvestuses kõige rohkem eramuid, Kuressaares aga kõige enam elamukrunte.

Viljandis toimus oktoobris 27 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on 9 võrra septembrist vähem, kuid 9 võrra enam kui mullu samal ajal. Kortereid müüdi 17 ning keskmiseks ruutmeetrihinnaks kujunes maa-ameti andmeil 428 eurot, mis on septembriga võrreldes 3,4% madalam.

Eramuid müüdi 7 ja elamumaakrunte 1, kusjuures käesoleva aasta lõikes oli oktoober eramute müügi osas siiani parim kuu. Septembris müüdi veel 5 ja augustis 3 maja, kusjuures viimane arv ongi ühe kuu tavaline number.

Uus Maa Viljandi osakonna juhataja Reet Raudsepa sõnul ei olnud sellise müügiarvu taga ühtegi erilist põhjust, vaid tegelikult on see pikemaaegsete arengute tulemus.

Ühelt poolt on aasta viimane kvartal Viljandis alati aktiivsem olnud. Teisalt on ka arengud majanduses viinud selleni, et juba kauem oma maju müüa soovinud omanikud on jõudnud arusaamisele, et oodatud hinnatõusu pole tulemas ning kiirema müügi nimel ollakse valmis ostja hinnasoovidele enam vastu tulema.

Kuressaare oli oktoobris tehinguaktiivsuselt käesoleva aasta keskmisel tasemel ning võrreldes septembrikuuga isegi aktiivsem. Oktoobris toimus 21 kinnisvara ostu-müügitehingut, septembris 16.

Korteriturg jätkas stabiilselt – toimus 11 müügitehingut, keskmine ruutmeetri mediaanhind langes aga 13,5% 568 euroni.

Oktoobris müüdi ka 3 eramut ja 4 elamumaakrunti. Viimane näitaja on käesoleva aasta arvestuses parim tulemus, sest keskmiselt müüakse Kuressaares üks krunt kuus ning on ka kuid, kus ei müüda sedagi.

Kuressaare büroo juhi Riho Mõisaääre sõnul viisid krunditehingute arvu kõrgemale riigi poolt oksjonil maha müüdud elamumaad. Tegemist ei olnud plokktehinguga, vaid ostjaiks olid erinevad isikud.

Tehingustatistika kohaselt on aasta lõpp alati kõige aktiivsem periood. Saame siis näha, kas eelkirjeldatud rekordid mõlemas linnas jõutakse kahe viimase kuu jooksul veel üle lüüa.

Compare Listings