Your search results

Uus Maa: Keila-Joa loss maksab 4 miljonit

Posted by UusMaaPluss on september 4, 2010
| 0

Uus Maa hindamisosakonna juhataja Monika Kuntsel ütles, et Keila-Joa lossi reaalne turuhind kujuneb kolme ja nelja miljoni krooni vahele.

Kuntsel rõhutas, et oluline on ostja jaoks investeerimiskohustus, mis nõuab investorilt väga selget ning toimivat äriideed. Ent milline võiks olla lossi tulevik? Kuntsel arutles järgmiselt: “Kuna Keila-Joa loss asub Tallinnast liiga kaugel, et sinna rajada välissaatkonna residents, on sel tulevikku majutusasutusena.”

Ta selgitas, et äriidee võiks olla selline, et rajatakse hotell, mille juurde kuulub restoran ning konverentsiruum. Samas leidis Kuntsel, et on ka teine alternatiiv – kuna Keila-Joa loss on väga ilusas kohas ning arhitektuuriliselt väga põnev, on võimalik, et Eesti ärieliidist või välismaalasest ostja soetab selle omale elamiseks. Kuntsel rõhutas siiski, et arvestades lossi ajalugu ning asukohta, on kõige tõenäolisem rakendus just turismiga seotud äri. Äsja lõppenud enampakkumisel laekus lossile 13 ostusoovi. “Meil on sellise suure huvi üle loomulikult väga hea meel.

Turg näitab ilmselt paranemise märke,“ sõnas Riigi Kinnisvara ASi arendusosakonna projektijuht Ülari Mõttus. Komisjon hindab kõigi pakkumiste vastavust ning loodab seejärel parima pakkujaga ostu-müügi tehinguni jõuda kahe kuu jooksul. Keila-Joa lossi järjekordse enampakkumise alghind on kaks miljonit. 2008. aasta detsembris oli enampakkumise alghinnaks 10 miljonit krooni.

Veelgi varem üritati lossi müüa 20 miljoni krooniga. Keila-Joa lossi viie hektari suuruse kinnistu sihtotstarve on sotsiaalmaa. Kinnistul paiknevad riiklike kultuurimälestistena kaitse alla võetud mõisa peahoone, väravahoone, talli- ja karjakastell, külalistemaja ja kabel, kelder, mõisa aia piirdemüür ja Keila-Joa mõisa park.

 

Compare Listings