Your search results

Uue kodu soetajad Jõhvis eelistavad „ kompotirajooni „

Posted by UusMaaPluss on juuli 12, 2009
| 0

Hannes Hallik, Uus Maa Kinnisvarabüroo äri- ja elamispindade maakler

Aasta algusest kuni novembri keskpaigani on  city24 kinnisvaraportaali vahendusel olnud Jõhvis müügipakkumises  27-28 maja, nendest uuemaid ehk 2009.aastal sisestatud majakuulutusi on 8. Hetkel on majamüügi kuulutusi portaalis 21.

Käesoleval aastal on Jõhvi linnas omanikku vahetanud vaid 4 maja, seega võib öelda, et majade müügipakkumiste arv on tasahilju vähenemas. Viimased 4 maja osteti juba ammusest ajast populaarseks saanud nn. kompotirajoonis kus on nii Vaarika, Pirni, Ploomi kui ka teiste marjade- ja puuviljade-nimelised tänavad. Majade müügihinnad olid 680 000 krooni, 750 000 kr, 1,2 milj krooni ja 1,9 milj krooni.

Kõige kiiremini leidis ostja kalleim maja, mis oli ka mõned aastad tagasi oskuslikult renoveeritud. 2-korruselise keskmisest suurema krundiga majale leidus ostja kuu ajaga. Samas kulus näiteks odavama 750 000-kroonise maja  müümiseks veidi üle 6 kuu.

1,9 milj kroonise maja vastu tundis huvi 2 peret, kellest ühega ka kaupa tehti. 750 000 krooni maksnud maja vastu tundis reaalset huvi üle 40 inimese, kellest ka kõige viimasega käed lõime. 750 000-kroonist maja käisid vaatamas asjalikud ja majast tõeliselt huvitatud inimesed, kuid nii mõnigi jättis ostmata, sest kartis töökohast koondamist või ootas kinnisvarahindade veel suuremat langust. Kõnealune puitkarkassmaja ise oli juba 1950-ndatest aastatest, abihooned vajasid kapitaalremonti. Elumaja  vajas suuremas osas tõsist renoveerimist, kuid selle plussiks oli kesklinna lähedus (kool, lasteaed jm 5 min. kaugusel) ning nii tsentraalse vee, -kanalisatsiooni kui  tsentraalse kaugkeskkütte olemasolu. Krundi suurus oli Jõhvi mõistes keskmine – 647 m2.

Eelnev näide  kinnitab veelkord kinnisvara vallas tuntud tõde, et põhiline argument kinnisvara ostul on siiski asukoht, millele järgneb seisukord ja siis hind. Selline järjestus kehtib loomulikult siis kui inimene otsib endale kodu mitte lihtsalt kinnisvara millega hiljem spekuleerida.

Compare Listings