Your search results

Kinnisvara Itaalias – tükike idülli taskukohase hinnaga

Posted by UusMaaPluss on september 2, 2008
| 0

19-02-2008

Itaalia on maa, mis seostub eelkõige suurepärase köögi ja veinikultuuriga, tohutu ajaloolise pärandi, tippdisaini ja kõrgmoega,

kauni sisemaa ja randade ning kõigele krooniks muidugi ka mõnusalt sooja aastaringse kliima ja sõbralike, perekondlikke väärtusi austavate inimestega.

Viimaste aastatega on Itaalia muutunud ka eestlaste jaoks rohkem ligipääsetavaks – odavad lennuliinid, rohkem ligipääsu õhu kaudu, suurenenud teede ja raudteede arv ja olemasoleva transpordi infrastruktuuri parendamine, see kõik on teinud Itaalia Euroopast tulijate jaoks paremini ligipääsetavaks.

Järjest enam inimesi eelistab oma puhkusekodu soetada kuskile soojale maale. Itaalia on läbi proovitud ja testitud külastajate ja välismaal elajate lemmik üle maailma ja on alati turunõudluse tasemel nii turismi kui ka ülemere ostjatele kinnisvara müümise osas. Elukvaliteet on siin kõrge, kuid elukallidus samas suhteliselt madal. Kogu infrastruktuur on kõrgelt arenenud, ent keskkond on säilitanud oma rikkumatuse ja mitmekesisuse. Lisaks unikaalsele ajaloole ja kultuurile on siin pikad kuumad suved ja aastaringne Vahemerele iseloomulikult soe kliima ning miilide kaupa kaunist rannajoont. Mägedes saab talvel käia suusatamas ja suvel matkamas.

Lisaks sellele on kinnisvara ostmise protsess ostjate jaoks turvaline ja lihtne. Välisriikidest tulnud ostjate jaoks on võimalikud eurolaenud – kuni 80% ulatuses kinnisvara väärtusest. Juba enne kinnisvaraga tutvuma minekut on võimalik välja selgitada, kui suures ulatuses ja mis tingimustel on võimalik kohalikust pangast laenu saada.
Teatud piirkonnad Itaalias – eriti maa kauged lõunapoolsed osad – on veel avastamata ja vähe uuritud. See tähendab, et turul on laias skaalas arengupotentsiaali kinnisvarainvestoritele ja taskukohane võimalus siseneda kinnivaraturule nii teise kodu otsijatele kui ka pensionile jääjatele.

Kinnisvara Calabrias

Calabria on Itaalia kõige lõunapoolsem piirkond ja ulatub poolsaare kitsama osana otse Vahemere südamesse. See Itaalia piirkond on kuulus oma kaunite linnade ja külade, suurepärase toidu ja oivalise rannikujoone ning maastiku tõttu. Olles üks Itaalia kõige rikkumatumaid, idüllilisemaid piirkondi, on Calabrias ka peaaegu täiuslik aastaringne ilm ja siin kohtab taallastele omast lõõgastavat eluviisi.
Ostja võib leida siin igat tüüpi kinnisvara, olgu see järveäärne villa, talumaja mägedes või hoopis korter rannaesisel. Samas on Calabria jäänud praeguseni suhtleliselt avastamata piirkonnaks Itaalias ja pakub seepärast palju madala hinnatasemega kinnisvara, rikast kultuuri, suurepärast Itaalia kööki ja sadu kilomeetreid ilusat rannikujoont koos Itaaalia puhtaimate randadega. Nende hulgas Palmi, Tropea ja Capo Vaticano, mis on populaarsed ka kohalike hulgas.
Siinsetes kinnisvaraprojektides on arvestatud erinevate võimalustega: välibasseinid, tenniseväljakud, spaa- ja fitnesskeskused, golfirajad ja meri on vahetus läheduses; seetõttu on lihtne siinset kinnisvara soovi korral ka välja üürida. Mõne projekti puhul on prognoositud üüritulu isegi 10-15% aastas.

Kinnisvarahinnad al 75 000 eurost

Piirkonnad Calabrias, kus Uus Maa Kinnisvarabüroo Atlas Internationali kinnisvara projekte müüb, hõlmavad ka Pizzo Calabrot, San Sostenet, Soveratot ja Brancaleonet. Pizzo Calabro asub 15 minutit Lamezia lennujaamast ja 200 meetrit liivarannast. Siinse ühe magamistoa ja ühe vannitoaga korteri hind algab 75 000 eurost ja kolme magamistoa ja kahe vannitoaga villa alates 261 500 eurost.
San Sostenes on kinnisvara 5 -10-minutilise sõidu kaugusel rannast ja Lamezia lennujaam jääb kõigest mõneminutilise autosõidu kaugusele.
Soverato on vaid 30 minutit Lamezia lennujaamast ning sealsed juba valmisolevad 3 magamistoa ja 2 vannitoaga villad on rannast jalutuskäigu kaugusel ning hinnad algavad 227 900 eurost. Brancaleone on 20 minutit Reggio Di Calabria lennujaamast ning ranna esijoonel on 1-2 magamistoa ja 1 vannitoaga korterid, mille hinnad algavad 86 000 eurost.

Calabrial on õnnestunud ühendada fantastiline kultuur, suurepärane kliima, isuäratav köök, võluvad linnad ja külad kadestusväärselt kauni sisemaa ja rannajoonega, tehes selle regiooni teistega võrreldes eriliseks – oma köitvuses ajatuks ja igihaljaks.

Marge Ambos
Uus Maa Kinnisvarabüroo Päikeserannikute kinnisvarakonsultant

Compare Listings