Your search results

Tartu üüriturg 2011. aasta suvel

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 9, 2011
| 0

Tartus on üürikorterite turg sel aastal eriti elav ning häid pakkumisi haaratakse lennult. Kes praegu endale korterit otsima hakkab, peab leppima väikese valiku ja krõbedate hindadega.

Eelmiste aastatega võrreldes on üürikorterite pakkumiste hulk vähenenud ja selleks on üsna konkreetne põhjus – nimelt on kinnisvara müügiturg taas aktiivsemaks muutunud ning omanikud on varasemale väljaüürimisele hakanud taas eelistama korterite müümist.

Hinnad on mullusega võrreldes tõusnud keskmiselt 10 protsenti. Loomulikult on hinnad keskmisest kõrgemad n-ö tippajal, mil tudengid massiliselt uut elamist otsivad. Seega juulist tõusevad hinnad mõneks ajaks ca 35 eurot.

Praegu küsitakse täiesti tavalise, sanitaarremonditud ja vähemalt mingisuguse köögimööbliga Annelinna ja Veeriku 2-toalise korteri eest 200 eurot. On ka juhtumeid, kus askeetliku, aga muidu elamiskõlbuliku 1-2-toalise korteri eest soovitakse ka vaid 100 eurot, kuid neid variante on vähe. Väiksemate elamiskõlbulike korterite hinnad algavad ka 85 eurost.

Kesklinnas ja Ülejõel (kesklinnapoolses osas) küsitakse rahuldavas seisus kahetoalise korteri eest pigem 300 eurot ning väga heas seisukorras või uues majas asuva pinna eest 350-450 eurot ja enamgi.

Iga üürihuviline peab arvestama, et kaasnevateks kuludeks on tagatisraha, ühe kuu ettemaks ning vahendustasu. Kui kaks esimest võrduvad ühe kuu üürisummaga, siis vahendustasu osas on variante aasta-aastalt enam. Kui varem oli rusikareegliks, et vahendustasu maksis vaid üürilevõtja, siis nüüd on üha enam selliseid pakkumisi, mille puhul maksab vahendustasu omanik või jagatakse see üürniku ja üürileandja vahel võrdselt. Mida vähem peab üürnik vahendustasu maksma, seda kiiremini võib omanik oma korterile üürilise leida.

On hulk inimesi, kes avaldavad soovi telefoni teel korter ära võtta, seda nägemata.Uus Maa Kinnisvarabüroo Tartu osakonna müügijuhi Kristi Väljaotsa sõnul nemad sellistele soovidele vastu ei tule, sest siin on mitmeid ohte, millest peamine on see, et üürnikule ei pruugi see elamispind üldse meeldidagi ning siis peab omanik näiteks juba poole aasta pärast hakkama otsima uut elanikku. Ei saa ka mainimata jätta, et omanik soovib enne üürnikku näha.

Kui tudeng soovib head korterit mõistliku hinnaga, peaks ta hakkama seda otsima maikuus. Suvel on hinnad juba tublisti tõusnud ning valik jääb iga päevaga väiksemaks.

Praegu on soodsat korterit väga raske leida. Üldiselt haaratakse kõike ning tudengid üürivad ka kalleid eksklusiivseid kortereid.

Korter Tartu kesklinnas

Compare Listings