Your search results

Swedbank: kinnisvaraturul on võimalik kiire hinnatõus

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 4, 2010
| 0

Swedbanki kinnisvaraturu analüüs vahendab, et kinnisvaraturul on võimalik teatud sektorites kiire hinnatõus ning osades sektorites langus jätkub.

Vaatamata ulatuslikule ülepakkumisele on eluasemete turul väga tõsised struktuursed ebakõlad, mille tõttu võivad arengud kinnisvaraturul muutuda veelgi ebaühtlasemaks, võimalik on ühelt poolt suhteliselt kiire hinnatõus mõningat tüüpi kinnisvara puhul ning languse jätkumine teist tüüpi kinnisvara puhul.

Olemasolevate arengukavade juures tuleb märkida, et endiselt on soosingus kallid ja eksklusiivsemat tüüpi kinnisvaraarendused (nt Tallinna mereäärsed piirkonnad), mis tähendab, et endiselt püütakse keskmisest oluliselt jõukamat tarbijat, kuid nimetatud tarbijagrupp on väga väikesearvuline. Sissetulekute mõõdukas tõus lähima 5 aasta jooksul ei suurenda seda tarbijagruppi märkimisväärselt, kuigi 10-15 aasta perspektiivis on see võimalik (eeldades, et kinnisvarahindade tõus ei toimu samas tempos sissetulekute kasvuga), kuid see eeldab olulisi struktuurimuutusi Eesti majanduses, milles me ei saa seni veel kindlad olla.

 

Compare Listings