Your search results

Suve tulek on toonud Haapsalu kinnisvaraturule kainet mõtlemist

Posted by UusMaaPluss on juuli 7, 2011
| 0

Võrreldes esimese poolaastaga, on Haapsalus osad pakkumishinnad jõudnud juba müügihindadele järele, kuigi ka täna on veel palju ülehinnatud objekte, aga neid leidub alati ja igal pool. Järjest hakkab vähenema objektide arv, kus pakkumishind, võrreldes eksperthinnangu hinnaga  on nii suur, et ostjal ei ole lootust pangalaenu saada.
 
Sel aastal on paljud inimesed vastu võtnud otsuse oma kinnisvara müüa realistliku hinnaga.   Alati on ka erandeid, aga turg liigub korrastatuse poole.
 
Suur nõudlus on soodsate, kuni 100 eurot kuus maksvate üürikorterite järele. Endiselt otsitakse maju, mille hind jääks 40 000 euro juurde, et saaks võimalikult väikse laenuga korterist majja kolida. Võrreldes varasemaga on maatükkide vastu huvi tõusnud mitmekordselt ja eelistatakse mere lähedust.
 
Sügis toob kindlasti veel muutusi, millele aitab kaasa hindade korrigeerimine omanike poolt. On oodata ka suuremat nõudlust üürikorterite järele, sest üürituru aktiivsus kogub juba praegu hoogu.
 
Tehingute arvu poolest oli Haapsalu 2011. a juunis vaesem kui aasta tagasi, kuid Läänemaal tervikuna on suve algul tehtud üle kahe korra rohkem tehinguid kui eelmisel aastal. Niisama uudistajaid on jäänud vähemaks — enamasti tullakse kinnisvara vaatama kinda ostusooviga. Läänemaa kinnisvaraturg peaks veel elavnema seoses nii hindade muutustega kui ka pakkumiste lisandumisega, mis annab inimesele veel suurema valiku, et endale mere lähedale ilus suvekodu leida.

 Argo Veide, Uus Maa Haapsalu kontorijuht

 

Compare Listings