Your search results

Soomlastest investoreid iseloomustab tolerantsus ja filosoofiline maailmatunnetus

Posted by UusMaaPluss on juuni 10, 2010
| 0

Liigitaksin soomlastest kliendid kolmeks. Esiteks need, kes elavad juba Eestis või kolivad siia. Teiseks need, kellel on sõbrad Eestis, kes käivad siinmail tihti või on juba estofiilid. Ning kolmandaks –soomlastest investorid.

Kõigile neile on iseloomulik see, et neil on siiski mingid eelteadmised Eesti kinnisvarast, kas siis läbi kohalike sõprade-tuttavate  või on nad eelnevalt kogunud informatsiooni internetist. Tsiviliseeritud riigist pärit kodanikena eelistavad nad maaklerteenust ja on lepingule/büroole/maaklerile lojaalsed. Neile ei meeldi tegutseda omal käel. Reeglina otsivad meie põhjanaabrid tunnustatud büroo, kuna neile on oluline büroo tuntus, selge asjaajamine ja asjatundlik konsultatsioon.

Kuna Soomes on väga hea teeninduskultuur, on nad harjunud kasutama professionaalset teenust, nad hindavad seda ning on valmis selle eest maksma. Vastukaaluks võib tuua, et eestlasele on oluline hoida raha kokku ja seega on nad tihtipeale valmis ka kõike ise tegema.

Ka Eestis kasutavad meie põhjanaabrid aktiivselt maaklerteenust ja aktsepteerivad maakleri nõuannet. Nad kasutavad aktiivselt võimalust saada konsultatsiooni, et viia ennast kurssi objektidega, erinevate piirkondadega, ostu-müügi-üürituruga ja selle võimalustega. Respekteeritakse tunnustatud kinnisvarabüroode turuanalüüse.

Soomlastele tuleb kindlasti osata selgitada Eesti kinnisvaramaailma eripära, mis on Soomes toimivast erinev  vajadusega kinnisvara ostu-müügileping notariaalselt kinnitada. Erinev on ka abieluseadus. Samuti on rahapesuseadus  karmim kui Soomes. Soomlased küsivad alati,  kuidas kohalik seadus ütleb, kuna üldjuhul on nad seadusekuulekad ja ei soovi seadusega vastuollu sattuda.

Üldistades võib öelda, et soomlane tahab osta odavalt. Samas – milline rahvus seda ei taha. „Loodusseadus“ kinnisvaramaailmas, mida kõik teavad, on ju see, et müüja tahab müüa võimalikult kallilt, ostja aga osta võimalikult odavalt.

Soomlane ei ole kiirustaja. Hea tehingu ootuses on ta väga kannatlik. Kui nad on investorid, siis ei saa eeldadagi, et nad ostaksid kohe esimese objekti. Pigem tahavad nad turuga tutvuda ja rohkem
variante näha. Kui on juba tekkinud usaldus maakleri ja investori vahel, siis võib ostuprotsess lühem olla.

Protsess võib seega võtta aega. Samas kui soomlane on sisimas otsusele jõudnud, jääb ta endale kindlaks ja on valmis kiirelt ostu-müügitehingu vormistama. Eestlane võib ka veel notari uksel ümber mõelda või vaadata välja valitud korterile vaatamata igaks juhuks ka teisi pakkumisi.
Soomlasi iseloomustab ka tolerantsus ja filosoofiline maailmatunnetus. Eelarvamused ja hoiakud lähevad käiku alles pärast seda, kui tal on endal valus kogemus olnud.

Compare Listings