Your search results

Soomlaste pidev huvi Eesti kinnisvaraturu vastu tagab turu stabiilse arengu

Posted by UusMaaPluss on märts 4, 2012
| 0

Möödunud nädalavahetusel toimus Helsingis mess “Koti ulkomailta”, ehk kodu välismaalt, kus Eesti kinnisvara oli põhjanaabritele pakkumas ka Uus Maa kinnisvarabüroo. Soomlaste huvi siinse kinnisvara vastu on endiselt suur – näiteks 2011. aastal moodustasid Tallinnas välismaistest ostjatest 17,4% soomlased.

Põhjanaabrite seas on teise kodu ostmise sihtkohtadest ahvatleivaim endiselt Hispaania, teiseks on tõusnud Türgi, kus kinnisvarahinnad on veel odavamad kui Hispaanias.

Eestis kinnisvara ostmine tundub soomlastele igati loogiline. Eesti on lähedal, paljudes kohtades saab soome keelega hakkama, meil on sama valuuta ning kinnisvaraturu tsüklilisusest lähtudes tunnetavad soomlased, et praegune hetk on hea Eesti kinnisvarasse investeerimiseks. Paljudel inimestel on juba olemas või teatakse kedagi, kellel on kinnisvara Eestis ning seeläbi on siin korteri või suvemaja soetamine veelgi lihtsam otsus.
Ootamatult suurt huvi näitas Eestisse investeerimise vastu üles noorem generatsioon. Ka nemad näevad Eesti kinnisvaras võimalusi.

Soome investorid ei piirdu ainult Tallinna kesklinnaga, vaid on valmis liikuma oma eelarve piires ka väljapoole. Palju sõltub tulususest ning loomulikult ka hindade kasvuootusest, mis on vägagi ahvatlev. Muudest sihtkohtadest tuntakse kõige rohkem huvi Pärnu ja Saaremaa vastu. Ka kinnisvara üürimise vastu on huvi suur, sihtkohadki samad.

Praegu on Soomes aktuaalseks teemaks kortermajades toimuvad tehnosüsteemide renoveerimistööd, seetõttu oli see ka üheks põhimureks ja küsimuseks Eesti kinnisvara kontekstis. Samuti uuriti väga täpselt maksude tasumise ja ostuprotsessi kohta, mis Soome praktikast erineb märgatavalt.

See, et uutes arendusprojektides puudub kohe algselt sisseehitatud köögimööbel, on soomlaste seas muutunud enam aksepteeritavaks. Saadakse aru, et see annab võimaluse valida endale meeldiv köök. Samas, kuna välisostjatel puuduvad kontaktid, võiks müüja neile vajadusel välja pakkuda firmasid, mis aitaksid sobiva köögilahenduse leida.

Kokkuvõttes näitas messilkäik, et põhjanaabrite jaoks on Eesti ahvatlev sihtkoht – nii puhkamiseks, ajaveetmiseks kui ka elamiseks. Pidev huvi meie kinnisvaraturu vastu tagab selle stabiilse arengu ning üha kvaliteetsemaks muutumise.

Artikkel on ilmunud Äripäevas.

Compare Listings