Your search results

Rae valla ostjad pole nõus kinnisvara eest üle maksma

Posted by UusMaaPluss on jaanuar 1, 2012
| 0

Rae vald on endiselt hinnatud ja küllaltki taskukohane piirkond Tallinna külje all, kus reaalsed tehingutehinnad on vaikselt kerkimas. Samas on käärid pakkumishindade ja reaalsete tehingusummade vahel kohati liialt suured, mis pärsib korterite müüki.

Maa-ameti andmetel tehti Rae vallas oktoobris korteritega 11 ostu-müügitehingut ning ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 1023€. Minimaalne tehingusumma oli 6000€ ja maksimaalne 135 000€. 2010. aasta oktoobris toimus samuti 11 tehingut, kuid keskmine ruutmeetri hind oli 975€. Seega on aastane korterite hinnakasv 4,9%.

Käesoleva aasta jaanuarist oktoobri lõpuni löödi korteri ostu-müügitehingute puhul käed 182 korral. Ruutmeeter maksis keskmiselt 993€. Kalleim korter maksis 200 000, odavaim aga 2000 eurot. Võrreldes möödunud aasta sama perioodi käesoleva aastaga, on korteritehingute hulk tõusnud 69 protsenti, keskmine ruutmeetri hind aga 7,1%.

Rae valla kallimas piirkonnas, Peetri külas, on selle aasta oktoobri lõpu seisuga toimunud 88 korterimüüki. Ruutmeetri keskmiseks hinnaks kujunes 1138 eurot.

Valla keskuses, Jüri alevikus, on jooksva aasta esimese 10 kuu jooksul toimunud 38 korterimüüki ja ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes on 813€. Kõrgeim tehing sooritati Jüri alevikus hinnaga 74 200€.

Vaida alevikus on toimunud selle aasta jooksul 5 korterimüüki. Ruutmeetri keskmine mediaanhind on 530€.

Lagedil on toimunud käesoleval aastal 11 korterimüüki, ruutmeetri keskmine mediaanhind 619€.
Suurimad hinnakäärid avalduvad just Jüris, mis on ostuhuviliste seas väga populaarne alevik.

Pakkumishinnad on tihti oluliselt kõrgemad käesoleval aastal sarnase objekti eest tasutud maksimaalsest ostusummast.  Seetõttu on paljud korterid müügis juba aastaid ning hinnakujundusel lähtutakse pigem kõrvalmajas asuva korteri pakkumishinnast kui reaalsest turutasemest. Ostjad pole aga nõus üle maksma ning ootavad.

Seega tasub pakkumishinnad tuua lähemale tegelikule turutasemele, sest erinevalt loiumast müügiturust näitab suuremate Rae valla asulate, eelkõige just Jüri, aktiivne üürisektor, et seal soovitakse elada ja oma kodu rajada. Ja üüritakse aastateks ning kui sobiva hinnaga korter on vaba, ostetakse see ära.

 

Compare Listings