Your search results

Persoonilugu: Uus Maa atesteeritud maakler Külli Friedrichson

Posted by UusMaaPluss on juuni 10, 2010
| 0

Uus Maa Kinnisvarabüroo atesteeritud konsultandi Külli tegevusväli on valdavalt Tallinna keskusest eemal, kaunite väikelinnade, männimetsade ja liivarandade lähedal: Keilas, Keila-Joal, Padisel, Kloogal… Külli on positiivne, sõbralik, täpne ning oma ala professionaal, kellel on tugev turutunnetus ja õiglustunne, mis ei lase kliendil eriti just tänases turusituatsioonis teha endale kahjulikku otsust.

Külli, Kuidas sa Uus Maa Kinnisvarabüroosse tööle sattusid ja mida sa enne seda tegid?
Minu lugu on järgmine. Mu tuttav kutsus kaasa mind valima endale uut kodu. Ja saades halva vahendusteenuse osaliseks, viskasin peale objekti külastust sõbrale välja lause, et mina teeksin küll seda maakleri tööd paremini. Sõber mulle vastu, aga sa võiksid ju minnagi maakleri ametit proovima, sulle sobiks see ju küll? Ja see lause jäi mind kummitama. Eelmine töökoht oli just selleks momendiks ammendumas ja tundsin juba üsna tihti, et vajan muutust. Nii ma hakkasin kinnisvarafirmade töökuulutusi internetist otsima. Käisin kolmes firmas jutul, kõigist sain positiivse vastuse. Uus Maa tundus kõige tugevam, meeldivam ja jättis väga usaldusväärse tunde. Nii ma Uus Maa kasuks otsustasin.
Olin enne töötanud perefirmas, olnud ca 8 aastat erafirma tegevuses selle loomisest saati.
 
Mis sulle oma töö juures meeldib, et sa ikka veel kinnisvaravaldkonnas oled?
Maakleritöö on nii mitmekülgne ja huvitav töö, et sellest niipea ei loobu. Mulle meeldib inimestega suhelda, organiseerida, lahendada inimeste kinnisvaraprobleeme, aidata neid. Meeldib, et töö on hästi liikuv ja loov.
Vaatamata raskele turuolukorrale olen ikkagi kinnisvaravaldkonnas, sest mulle tõesti meeldib mu töö ja teen seda kirega. Mu töö on kohati väga pingeline, aga annab kiire tulemuse ja rahulolu. Klientide tänu ei saa võrrelda millegagi – see on hingele palsam. Ja ma näen, et nad vajavad mind.
 
Mis eristab kinnisvaravaldkonnas suurepärast spetsialisti keskpärasest?
Suurepärane spetsialist ongi just see, kes naudib oma tööd. Kohati võiks isegi öelda, et töö ja hobi peavad käima käsikäes. Et ta hoolib oma klientidest niivõrd, et see tunne ei lähe kliendil iial meelest ja ta julgeb soovitada sind ka alati teistele.
 
Millega tegeled väljaspool tööd, kuidas lõõgastud?
Tegelen tervisespordiga (suvel-sügisel metsas kõndimas või rullitamas, talvel saan adrenaliini mäesuusatamisest), sisustusajakirjad on alati mu öökapi nurgal, oma rolli mängivad kontserdid, teatrid, kinod.

Teatavasti on sinu suureks hobiks sisekujundus, kust see pisik tuli? Kuidas sa ennast selles täiendad?
Kas on mõned ajakirjad, raamatud või hoopis interneti leheküljed, mis on sulle silma hakanud kui head nõuandjad?
Sisekujunduse juurde sattusin oma esimese kodu loomise ajal. Kuna see tuli nii mu sõprade/tuttavate kui ka ühe Eesti tuntuma sisekujundaja arvates hästi välja, siis see inspireeris mind ja hoogustas mind rohkem süvenema. Olen natuke kunstialase kalduvusega, lapsena õppinud maalimist ja kõik, mis puudutab värve ja nende kooslust, on mulle väga hingelähedane.
Olen aastaid ostnud sisekujundusajakirju, hetkel lemmikuks Homes & Garden – püüan end kogu aeg kursis hoida maailma sisekujunduses toimuvaga. See on mind viinud selleni, et oma igapäevastele klientidele saan anda nõu, kuidas võib-olla muuta siselahendusi. Palju on neid inimesi, kel puudub kujutlusvõime ja nad on väga tänulikud, kui keegi neile abiks või nõuandjaks on.
 
Millisel viisil oleks kujundatud sinu unistuste kodu ja millele sa oma kodus kõige enam rõhku paneksid?
Minu unelmate kodu on heledates toonides (domineerib puhtuse ja siiruse sümbol – valge), hubane, praktiline ja hästi läbi mõeldud väikene maja, kust õhkub soojust ja kodutunnet.
 
Reisimine on sinu suur kirg, kuhu sa iga kell tagasi läheks? Miks?
Mind on aastaid köitnud Hispaania ja hispaanlased. Mallorca saar jättis unustamatu mulje, sinna tahaksin ka tagasi minna. Oliivisalud, sidruniaiad, apelsinipuud, meeletult ilusad mäed Vahemere taustal, lahesopid, jahisadamad, väiksed romantilised mägilinnad ja rõõmsad ning temperamentsed väikese saare inimesed.

 
Milline on sinu elu moto?
Järjepidevus ja sihikindlus viib sihile.
 
Teame, et sa hindad raamatuid. Milliseid raamatuid näeksime sinu öökapil, miks?
Öökapil mitmeid erinevaid raamatuid. Epp-Maria Kokamäe “Maal” (minu naisideaal), “Kunst ja Kodu” juhuks, kui sisustusinspiratsiooni peaks vaja olema, samuti mõni Robin S. Sharma hariv ja lõõgastav raamat – “Juhtimistarkus” või “Pühamees, surfar ja tegevjuht” –  ja viimati loetud “Minu Hispaania”.
 
Kui sa peaksid oma elus tegema kannapöörde, kuhu sa läheksid, mida sa teeksid?
Õpiks selgeks hispaania keele, sõidaks ära Hispaaniasse ja prooviks seal müüa kinnisvara. Olen viimased aastad tundnud, et kuskil minu sees on pisut lõunamaa naisele omast kirge ja temperamenti .
 

Mida räägib Küllis tema kolleeg Marina Hodus Uus Maa Kinnisvarabüroo atesteeritud maakler
Minu hea kolleeg ja sõbranna Külli on väga tore inimene ning tubli maakler. Tema edu saladus on töökus, järjekindlus, põhjalikkus. Olen Külliga teinud palju koostööd ja tean, et temas võib alati kindel olla. Ta annab endast parima. Mulle meeldib, kuidas ta alati kõik pisiasjad läbi mõtleb ja ei jäta midagi juhuse hooleks. Ta on ambitsioonikas ja õpihimuline. See, et temast sai kahe aastaga kutseline maakler, on asjade loogiline käik. Külli on hea suhtleja ja inimeste tundja, sellepärast tunnevad teda tema piirkonnas paljud inimesed.
Ta on kindlasti kirglik inimene ja teeb tööd samuti kirega. Eelmisel suvel tegi ta mulle oma piirkonnas, Padise vallas, väikese ekskursiooni ning näitas kõige huvitavamaid ja kaunimaid kohti. Ta tundis absoluutselt kõiki teid ja teadis, kuhu igaüks neist viib. See oli muljetavaldav.

 

Compare Listings