Your search results

Persoonilugu: Kristi Väljaots, Uus Maa Tartu büroo müügijuht ja kutseline maakler

Posted by UusMaaPluss on detsember 8, 2010
| 0

Kristi Väljaots on üks Uus Maa Tartu büroo eestvedajatest, tema kiirus ja taiplikkus on teinud Tartu büroo tänase seisuga väga edukaks ning oodata võib veelgi paremaid aegu. Oma tihedale ajagraafikule hoolimata on ta ka juhendajaks uutele töötajatele. Kristi särtsakus, töökus ja positiivne hoiak on ka ülejäänud meeskonnale eeskujuks ning annab tõuke edasiminekuks ja veelgi kõrgemate eesmärkide püstitamiseks.

Kristi, oled Uus Maas töötanud ligi 8 aastat ning sellesse perioodi on jäänud maaklerkarjääri algus, buumiaeg, masu-aeg ning turu stabiilsus. Mis on sinuga sel ajal toimunud, mida oled õppinud, või on kõik sinu juures endine?

Võin julgelt öelda, et olen õnnelik, et mul on olnud võimalus kõik need etapid, st maaklerkarjääri algus, buumiaeg, masu-aeg ning turu stabiilsus, omal nahal läbi kogeda.
Nagu igas valdkonnas, on ka meil edu aluseks pikaajalised kogemused. Eriti ideaalne on see, kui oled edukalt läbi elanud mingid äärmused. Antud juhul siis buumi-ja masu-aeg. See annab tohutult enesekindlust ja teadmisi, mille tulemuseks on klientide usaldus.
Olen üritanud igast etapist võtta järeleandmisi tegemata maksimumi. Kõige hullem on minu arvates kahetsus. Eriti see, mille põhjuseks on asjade tegemata jätmine näiteks laiskusest. Kahetsus on väga efektiivne viis enese hävitamiseks. Õppinud olen kindlasti kohanemisvõimet ning eriti olen hakanud väärtustama positiivset hoiakut. Arvan, et alles nüüd olen hakanud päriselt aru saama, kui suur mõju sellel tegelikult on. Olen isegi õppinud rääkima negatiivsetest ja ebameeldivatest asjadest positiivsel toonil. Selles osas on muidugi veel arenguruumi.

Mis või kes on Sinu jaoks Uus Maa?

Uus Maa on kindlasti minu jaoks “kes”. Ja selleks on suurepärane meeskond. Need on inimesed, kellega ma vähemalt viis päeva nädalas tahan väga hea meelega koos olla, meil on sarnased väärtushinnangud ning nende arvamus ja seisukohad on äärmiselt olulised.

Jutud sinu professionaalsusest liiguvad juba sinust eespool. Mis on need kolm asja, mida sa kindlasti iga päev oma töö juures jälgid?

1. Keskendun klientidele parima lahenduse leidmisele mitte vahendustasule.

2. Kõik kohustused ja lubadused täidan õigeaegselt või siis pigem varem.

3. Kõik, mis teen, teen korrektselt ning süvenedes asjasse põhjalikult.

Üldiselt on minu jaoks oluline distsipliin. Arvan, et see on peamine edu alus.

Sinu meeskond on tänavu suvel, mida nimetatakse kinnisvaraturul hapukurgihooajaks, väga head tööd teinud. Kahtlemata on iga meeskonnaliikme panus siinkohal väga oluline. Meid huvitab aga, mil viisil Tartu büroo meeskonda kokku pannakse. Kuidas koguneb töökas ja mõnus meeskond?

Pean õigeks, et uue töötaja valimisel arvestatakse kogu meeskonna arvamust. Lisaks edukalt tehtud proovitööle, vestlustele juhtkonna ja müügijuhtidega, on oluline ka vestlus meeskonnaga. Igaüks meist mängib uue töötaja väljaõpetamisel olulist rolli ning peame tahtma meelsasti oma kogemusi ja teadmisi temaga jagada. Kui kontoris valitseb töökas ja asjalik, kuid samas hubane õhkkond, siis on peaaegu võimatu sellega mitte kaasa minna. Tuleb lihtsalt ise olla avatud ning õppimisaldis.

Me kõik teame, et oled väga aktiivne sportlane ning armastad süüa teha. Lisaks oled ka aktiivne Reformierakonna liige. Kust tuli huvi poliitika vastu ja miks just Reformierakond?

Minu jaoks on poliitika suhteliselt personaalne teema. Igal inimesel on oma maailmavaade ja arusaamad ning sellele ongi erakonnad üles ehitatud. Minu maailmavaade on selgelt liberaalsetel väärtustel põhinev. Seega on Reformierakond ainuõige valik. Ma ei ole kunagi päris apoliitiline olnud, kuid tõuke tõsisemalt asjaga tegelema hakata sain majanduskriisi algusaegadel, kui Keskerakonna reiting hakkas tõusma ning inimeste usk Reformierakonda langema. Selleks, et mitte alusetult kritiseerida otsustasin end asjaga kurssi viia ning tegutseda, et anda oma tagasihoidlik panus. Poliitikas mul hetkel mingeid ambitsioone ei ole. Pigem saan sealt väärtuslikke kogemusi.

Räägitakse, et paljud tänapäeva poliitikud on elukutselised poliitikud, see tähendab, et nad ei ole varasemalt töötanud mujal valdkonnas, nende karjäär ongi alguse saanud noortekogudest. Mis sa arvad, kas see on hea eesti poliitikale või pigem pärssiv tegur poliitika edukaks arenguks?

Kui nii küsida, siis pigem ma arvan, et see on pärssiv tegur. Pean oluliseks, et poliitikas oleks edumeelsed inimesed, kes on juba oma elus midagi saavutanud ning ei tee seda ainult raha pärast. Oma erakonnale peab mingit lisaväärtust andma (eelkõige kogemuste näol), mitte ainult hüvesid korjama ja lootma, et erakond aitab “haljale oksale”. Kindlasti on neid noori, kes on oma loomult juba nn poliitgeeniused. Kogemuste saamise ja arengu mõttes on ideaalne, kui sellised noored varakult üles leitakse ning asjaga kurssi viiakse.

Mis on sinu selle suve lemmikretsept, mida lugejatele soovitad?

Kahjuks olen sellel suvel olnud pigem ise sööja- kui valmistajarollis. Üldiselt on minu lemmikuks kalaroad. Kui aega saan ja põhjust on, siis valmistan forelli mustade ploomidega. Selleks läheb vaja forellifileed, 100 g kuivatatud ploome, 100 g purustatud metsapähklit, 100 g taluvõid ja amarettot. Forellifilee tuleb maitsestada soola ja musta pipraga. Hakkida ploomid ning panna need seisma väikese koguse amaretto sisse. Toasoojale võile lisada pähklid ning amaretto ploomidega. Määrida segu forellile ning küpsetada ahjus või grillil.

Oled Tartu büroo müügijuht, professionaalne maakler, aktiivne sportlane ja Reformierakonna liige, aeroobikatreener ning sul on perekond ja head sõbrad. Kust see aeg tuleb, meil kõigil on ju ühes ööpäevas 24 tundi. Mis on sinu ajajuhtimise kunst?

Ajajuhtimisel on kindlasti abiks oskus koostada päevaplaani. Olen õppinud oma võimeid adekvaatselt hindama ning mulle sobib ideaalselt sihipärane tegutsemine. Ühesõnaga tuleb tegutseda (see hoiab vormis) ning mitte laiskust ajapuudusega põhjendada.

Mis sind õnnelikuks teeb?

See sõltub päevast. Mõnel päeval teeb täiesti ootamatult õnnelikuks mingi pisike asi või sündmus. Sellised ootamatud õnnehetked on väga ergutavad. Kuid peamiseks õnne allikaks on ikka perekond ja sõbrad.

 

Mida räägivad Kristist tema kolleegid Silver Reek, Uus Maa Tartu büroo müügijuht ja kutseline maakler ning Marijana Habak, Uus Maa Tartu büroo maakler:

Silver: Kristiga kohtusime aastaid tagasi (juba 7 a. varsti), kui ta töötas veel Uus Maa halduse poole peal ja mina just maaklerina alustasin. Ja eks ta juba tollal üks hakkaja tüüp oli. Ta jõuab tõesti palju nii tööl kui ka väljaspool tööaega. Reeglina optimistlik ja konkreetne. Arvan, et just seetõttu ka kliendid teda hindavad ja endale maakleriks valivad.

Marijana: Kristi on tunduvalt sõbralikum kui eemalt vaadates paistab; äärmiselt korrektne, kohusetundlik ja töökas; konkreetne – ei karda öelda oma arvamust välja, pole kade ka hea sõna poolest; juhina/juhendajana motiveeriv, suudab säilitada hea sisekliima; sihvakas atleet, kes vuhiseb kogu aeg notari vahet


Compare Listings