Your search results

Persooniintervjuu: Ülane Vilumets, Uus Maa personalijuht

Posted by UusMaaPluss on aprill 8, 2009
| 0

Ülane on Uus Maa Kinnisvarabüroo tugitala töötajate motiveerimises läbi professionaalsete koolituste ning proaktiivsete inimeste leidmises meie meeskonda. Omandanud müügitöö ja meeskonnajuhtimise kogemused Ameerikas raamatuid müües ning täiendades ennast pidevalt erialakirjandust lugedes ja mitmekülgseid koolitusi korraldades, on Ülane oma teadmistega abiks sära ning energia toomisel Uus Maa meeskonda.

11001127bd53cc_o_MG_1511_2_MG_6758IMG_3595

Ülane, kuidas sa Uus Maa Kinnisvarabüroosse tööle sattusid ja mida sa enne seda tegid?

Enne Uus Maad töötasin ühes Ameerika vanemas ja edukamas otsemüügiettevõttes Southwestern, kus arendasin isiklikku müügiorganisatsiooni ning aitasin alustada Leedu divisjoni. Southwesternist saadud eestvedamise kogemus, müügikoolitus ja tööharjumused on paljudele Eesti tööandjatele atraktiivsed ning seetõttu saingi Uus Maalt pakkumise alustada koolitusspetsialistina ning hiljem personalijuhina.

Mis sulle Uus Maa Kinnisvarabüroos meeldib, et sa ikka veel siin töötad?

Uus Maa teeb asju teisiti. See on koht, kus sinu edukus sõltub ainult sinust endast, “bosside” asemel on liidrid, kelle moodi tahetakse olla, ning kus ei valitse eestlaslik pessimism ning passiivsus. Samuti motiveerib mind võimalus näha oma töö tulemusi kiiremini kui võib-olla väga suures ettevõttes.

Mis on sinu arvates personalijuhtimise võtmetegurid.

Paljudele kõlab personalijuhtimine nagu mingi lepingute ja bürokraatiaga seotud ala. Kuna meil tegeleb lepingute ja palkadega raamatupidamine, siis Uus Maas on minu töö peamine eesmärk produktiivne, pühendunud ja kokkuhoidev meeskond. Seega püüan ise keskenduda ning aidata ka juhtidel keskenduda kaasamisele, tunnustamisele ja hoolimisele.

Tegeled igapäevaselt muuhulgas ka aktiivselt uute inimeste värbamisega meie meeskonda. Mida soovitad tänases majanduskeskkonnas tööotsijale?

Nii nagu kinnisvaraturul on palju ebareaalsete ootustega müüjaid, nii on hoolimata raskest olukorrast tööturul ka palju ebareaalsete ootustega kandidaate. Tiitlid ja positsioonid enam muljet ei avalda. Kõikidele tööandjatele on atraktiivsed inimesed, kes suudavad reaalseid tulemusi saavutada ning kelle saavutuste taga on enesedistsipliin ja harjumused. Olgugi, et see paljudele ei meeldi, on head suhtlemis- ja müügioskused ettevõtte edu aluseks ning inimesed, kes nii öelda “käivet teevad”, igal pool oodatud. Kuskil tuleb need oskused aga omandada, nii et ei tasu karta tulemuspalka.

Loed nii oma ametikoha tõttu kui ka isiklikust huvist palju raamatuid. Milline raamat oleks sobiv läbi lugeda inimesel, kes vajab tänases keerulises olukorras toimetulemiseks tuge? Kirjelda mõne sõnaga seda raamatut/kas raamat on sulle abiks olnud?

Raamat üksi ei saa muidugi kedagi aidata. Võime saada millestki tuge on paljuski kinni inimese otsuses millestki tuge saada. Üks raamat, mille lugemise võiks võtta positiivse enesesisendusena oma igapäevasesse hommikurituaali, on “Maailma parim kaupmees”. Seda ei tasu kindlasti lugeda ühe joonega läbi, vaid keskenduda igal hommikul ühele kirjarullile.

Sa oled oma tegemistes aktiivne mitmel rindel: hoolitsed Uus Maa Kinnisvarabüroo ja Uus Maa Kinnisvarakonsultantide personali eest, genereerid vahvaid koolitusi, tantsid salsat, juhid turistidele alternatiivseid jalgrattaekskursioone korraldavat väikefirmat… Mis on sinu saladus, et igale poole jõuad?

Ma arvan, et põhjus on lihtsalt selles, et ükski eilne ei tule enam kunagi tagasi. Ma ei taha tunda, et ei ela oma potentsiaali vääriliselt. Ja pealegi – magamine on ületähtsustatud 🙂

Lisaks eelnevatele tegemistele asud sügisest Tallinna Ülikoolis organisatsioonikäitumise magistrikraadi omandama. Millele sa kooliaastatel keskendud ning mis on sinu kui personalijuhi arvamus, miks peaks inimene kõrghariduse taotlema ja seda täiendama?

Kriis Eestis on minu arvates väga loogiline jätk aastaid kestnud järelejõudmisele ja kohandumisele läänemaailmaga. Peale seda madalseisu muutub Eesti tööturg palju rohkem sarnasemaks Lääne-Euroopale, kus magistrikraad on edukaks karjääriks iseenesest mõistetav. Samuti aitab see näha oma tööd palju laiemalt ning arendada mõtlemisvõimet.

Oled mitmel mandril reisinud ja seeläbi palju näinud. Millised eredamaid hetki kannad endaga ka täna kaasas?

Kõige rohkem on mind mõjutanud reisid, kus olen käinud üksi. Üksi reisides on inimene seiklustele palju rohkem avatud ning õpib palju rohkem. Kõige olulisemad pole mitte hetked, vaid milliseks inimeseks sa ise nende kaudu muutud – teadlikumaks, tolerantsemaks, julgemaks. Seiklusi on olnud piisavalt nii India logisevates bussides, Sahara kõrbes, kui ka Brasiilia hipikülades.

Kes on sulle tööalaselt eeskujuks?

Mulle on eeskujuks iga liider, kes suudab teisi positiivselt mõjutada ning kaasata inimesi oma ettevõtmistesse nii kirglikult, et nad tunnevad, et see on nende projekt.

Milline on sinu elu moto?

“Ma naeran maailma üle. Aga ennekõike naeran ma enda üle, kuna kõige naljakam on inimene siis, kui ta võtab ennast liiga tõsiselt.”

Kui sa peaksid oma elus tegema kannapöörde, kuhu sa läheksid, mida sa teeksid?

Mulle tundub, et kannapöörded on tihtipeale inimeste reaktsioon kaua kestnud rahulolematusele. Minu töö ja isiklik elu mõlemad teenivad minu elu eesmärke, nii et ma ei tunne vajadust mingit kannapööret teha. Kunagi tulevikus on mul plaanis veidi aega maha võtta ning mõneks ajaks Lõuna-Ameerikasse hispaania keelt õppima minna.

tiina

Uus Maa Kinnisvarabüroo kommunikatsiooni- ja turundusjuht Tiina Shein:

Oleme Ülasega saanud väga lähedaseks ja oleme toetanud üksteist nii heas kui halvas. Ülane on väga mitmekülgne naine ja temas on palju selliseid külgi, mida sa justkui esmapilgul temast ei oota, nagu näiteks see, kui põhjalikult ta sind kuulab ja kõik meelde jätab, või hoopis see, et tema jaoks pole materiaalsed väärtused kunagi tähtsad olnud. Minu meelest on ta parim suhtleja, keda mina tunnen, ja parim inimeste tundja, sest tal justkui on selline maagiline anne inimeste sisse näha ja need õiged välja valida. Need inimesed, keda Ülane on Uus Maasse tööle võtnud, on enamus tänaseks staarid.

Uus Maas on tema hing ja süda sees ning pole võimalik teda mitte armastada.

Intervjueeris: Hanni Niidas
Uus Maa Kinnisvarabüroo turundusspetsialist

Compare Listings