Your search results

Persooniintervjuu: Tartu kontori staarmaakler Kristi Väljaots

Posted by UusMaaPluss on august 10, 2009
| 0

Uus Maa Tartu kontori maakler Kristi on ühtmoodi toimekas nii isiklikus elus kui ka tööalaselt. Õigemini peaks ütlema, et ühel edukal maakleril, nagu Kristi kahtlemata on, vaheldub töö ja enda tarbeks kasutatav aeg nii intensiivselt, et kohati on raske aru saada, kumb parajasti käsil on. Kristi on alati pidevas liikumises ning on sealjuures särasilmne ja rõõmsameelne. 

pilt3pilt2pilt1066

Kristi, kuidas sa Uus Maa Kinnisvarabüroosse tööle sattusid ja mida sa enne seda tegid?

Uus Maa Tartu büroosse tulin tööle 1. jaanuaril 2004. aastal, siis alustas Tartus tegevust  Uus Maa Kinnisvarahaldus. Tööle asusingi haldurina ja hiljem büroo juhina. Olin ise siis lõpetamas Eesti Põllumajandusülikoolis kinnisvara hindamise ja planeerimise eriala. 2006. aasta lõpus otsustasin taas liituta Uus Maa Tartu büroo meeskonnaga. Töökoha vahetus oligi väga suuresti tingitud meeskonnast. Maakleri ameti valik oli minu jaoks suhteliselt riskantne otsus ja suur väljakutse. Ma ei pidanud ennast üldse müügiinimeseks ja ei hinnanud eriti kõrgelt müügitööd. Kuid millegipärast tahtsin proovida ja olen õnnega koos, et Erkki mulle selle võimaluse andis. Eelnevast võib järeldada, et ega ma peale kinnisvara ei olegi millegi muuga tegelenud.

Sa oled päris kaua maaklerina töötanud. Mis sulle selle töö juures meeldib, miks sa seda ikka teed?

See töö lihtsalt meeldib ja sobib minu loomusega. Nii maakleritöö kui ka minu olemuse märksõnaks on aktiivsus. Arvan, et sellel ametil on kaks äärmust – kas meeldib või mitte? Lihtsalt millegi tegemise pärast ja kohatäiteks seda kindlasti teha ei ole mõtet.

Oled Tartu kontoris üks edukamaid maaklereid. Mida sa oma edu pandiks pead?

Minu edu pandiks on kindlasti distsipliin ja töökus.

Milline peaks sinu arvates olema üks professionaalne kinnisvaramaakler või ka müügiinimene üldisemalt?

Eelkõige peab olema usaldusväärne ning rõõmsa ja positiivse suhtumisega. Kindlasti tuleb kasuks ka kannatlikkus.

Kolleegide sõnul oled sa nii töökas, et ei võtnud sel suvel isegi puhkust. Kuidas sa vastu pead? On sul mingi muu viis pingeid maandada ning energiat koguda?

Eks ma ikka puhkan, aga siis, kui tunnen, et on vajadust. Kõik käib enesetunde järgi. Kui süda on rahul ja tahan pigem tööd teha kui puhata, siis teengi tööd. Õnneks olen selline inimene, kellel on päris palju stressi vältimise võimalusi. Kõige tõhusam on muidugi aktiivne sportimine. Eriti meeldib metsas joosta ja üksinda. See on lõõgastav puhkus – rahu, vaikus ja oma mõtted. Kindlasti aitavad mul lõõgastuda ka perekond, sõbrad ja minu imearmsad koerad. Uueks lõõgastumise viisiks ja vahelduseks olen hiljuti avastanud ratsutamise.

Sa oled Uus Maas vist kõige sportlikum tüdruk. Mis aladega sa tegeled?

Väga meeldib mulle joosta, rulluisutada, suusatada, tennist mängida. Nädalas kahel õhtul annan ka spordiklubis aeroobikatreeninguid.

Mida sa oma kõige suuremaks spordialaseks saavutuseks loed?

Hetkel pean oma suurimaks spordialaseks saavutuseks Tartu Jooksumaratoni läbimist (23 km).

Kas aktiivne spordi tegemine on sulle abiks olnud maakleri töös tipptulemuste saavutamisel?

Kindlasti aitab sportimine kaasa edukale maakleritööle.

Mis sind kogu aeg spordi juurde tagasi kutsub ning mida sa soovitad nendele inimestele, kes lubavad endale pidevalt: „esmaspäevast hakkan kindlasti regulaarselt trennis käima“?

Sportimine arendab lisaks füüsilisele vormile ja vastupidavusele ka kohusetunnet ja eesmärkide seadmiste oskust ning nende täitmist. Ja üldiselt on aktiivselt spordiga tegelevad inimesed oma loomult rõõmsamad ja sõbralikumad.

Millega sa veel oma töövälist elu sisustad?

Hoian korras oma kodu ja väga meeldib süüa teha. Olen aktiivne Reformierakonna liige. Sellel aastal kandideerin ka KOV valimistel.

Milliseid raamatuid sa loed? Mis on sinu arvates viimase aja parim raamat, mida soojalt teistelegi soovitaksid?

Armastan lugeda raamatuid, mis räägivad V. Putinist ja üldiselt Venemaast. Kuid viimane väga positiivne raamat oli “Kunst olla õnnelik”; autoriks Howard C. Cutler ja Tema Pühadus Dalai-laama.

Kes on sulle tööalaselt eeskujuks?

Konkreetset isikulist eeskuju ei ole. Igast kolleegist on midagi väga olulist õppida.

Milline on sinu elu moto?

“Iga päev on kingitus. Ava see, rõõmusta selle üle, naudi seda!” (S. ja L. MacFarlane)

Kui sa peaksid oma elus tegema kannapöörde, kuhu sa läheksid, mida sa teeksid?

Koliksin Itaaliasse ja avaksin oma kohviku.

Kolleeg Marko Laur räägib Kristi kohta järgmist:

“Kristi edu saladus on sõbralikkus, ausus ja otsekohesus, mis muudab ta kokkuvõttes usaldusväärseks. Teisalt tema veres olev vene temperament seob enda külge nii kliente kui ka sõpru. Ta on oma töös täpne ja süstemaatiline, et mitte öelda punktuaalne ja pedantne. Kristile on omane meeletu pühendumine. Tegelikult pole see normaalne, et ta on sageli esimene, kes tööle saabub, ja viimane, kes koju jõuab. Eriti ebaõiglane on see kolleegide suhtes, sest arvestades, et teise olulise osa tema ajast hõlmab sport, siis mõningatel kollektiivsetel koosviibimistel tuleb läbi ajada ilma temata. Nähtavasti saab Kristit peatada vaid jumal, kes võiks talle ootamatult saata karja lapsi ja sellega kaasneva kodutööde laviini, muidu töötab ta ennast varsti pooleks.” 

Intervjueeris: Ülane Vilumets
Uus Maa Kinnisvarabüroo personalijuht

Compare Listings