Your search results

Parkimiskoha puudumine võib kesklinnakorteri tehingu ära jätta

Posted by UusMaaPluss on aprill 3, 2011
| 0

Erinevalt teistest Tallinna piirkondadest on kesklinna kinnisvaraturg olnud aktiivne ka kohe euro tuleku järel. Nii noored kui ka keskealised, nii eestlased kui ka välisinvestorid on jaanuaris ja veebruaris tundnud aktiivselt huvi kesklinna korterite ostmise, müümise või üürimise vastu.

Teadmiseks neile, kes tahavad kesklinnas korterit müüa, et parkimiskoht ja panipaik on väga olulise tähtsusega. Panipaiga puudumise tõttu tehingud üldiselt ära ei jää, palju sõltub sellest, kas korteris on ruumi, kuhu suurem panipaik ehitada. Investoreid panipaikade puudumine oluliselt ei häiri. Parkimiskohtade puudumise tõttu aga on mitmed korterid ostmata jäänud.

Täna on kesklinnas kõige populaarsemad nii remonditud kui ka remontimata 2- kuni 3-toalised korterid (2-toalised kuni 55 m2, 3-toalised 70 m2). Suurt rõhku pannakse ülalpidamiskuludele: eelistatakse gaasikütet, keskkütet ja ahikütet. Elektriküttega korterid ei ole populaarsed. Keskküte on eelistatud ainult siis, kui kortermaja on renoveeritud, sest renoveerimata majas on kulud väga kõrged.

Võrreldes 2010. aasta sama perioodiga, on maa-ameti andmetel korterite hinnad aastaga tõusnud. 2010. aasta veebruaris tehti kesklinna piirkonnas 140 ostu-müügitehingut. Keskmise 2-toalise korteri ruutmeetrihind oli 1209,16 €. Tänavu veebruaris oli 2-toalise korteri keskmine ruutmeetri hind 1367,28 € ja korteriomandite tehingute arv 160. Põhjus, miks korterite hinnad on tõusnud, on selles, et häid kinnisvarapakkumisi on turul vähe ning neile vähestele on suur nõudlus ning nõudlus kasvatab ka hinda.

Kõige odavam 2-toaline korter, mida hetkel kesklinnas pakutakse, maksab 23 000 € (718,75 €/ m2) ja kõige kallim 249 255  € (2618 € /m2). Tegelikult on pakkumiste hinnad väga erinevad – hinnad sõltuvad samamoodi asukohast, majast, korteri ja elamu seisukorrast ning siseviimistluse tasemest. Tunda on seda, et pakkumis- ja tegelikud müügihinnad ei ole veel tasakaalus. Need  müüjad, kes on oma varale turuväärtusest tunduvalt kõrgema hinna määranud,  peavad loomulikult arvestama pikema müügiperioodiga ning vajadusega ka hinda langetada.

Compare Listings