Your search results

Nõmme linnaosas kortereid igale maitsele

Posted by UusMaaPluss on juuli 7, 2008
| 0

Kuigi kinnisvaraturul on buum läbi ja tehinguid toimub vähem, on siiski fakt, et inimeste vajadused muutuvad ajas ja sellega seoses otsitakse kinnisvaraturu olukorrast sõltumata endale uut kodu. Koduotsijaid on turul jätkuvalt palju, kuid ostuotsus tehakse läbimõeldult ja kaalutletult, mis võtab pikemalt aega. Samuti mõjutab ostjaid tugevalt meedia, majanduslik ebaselgus ja laenuintresside tõus. Kodu otsides ei hinnata oma vajadusi, vaid pigem investeeringu jätkusuutlikkust. Siiski, koduost on pigem investeering iseenda heaolusse, milles võiks olulist, kuid mitte põhirolli mängida majanduslik kasutegur. Sellist ebakindlust on märgata ka Nõmme linnaosas, kus ostjad võrdlevad hinna ja investeeringu (kvaliteedi) suhet väga hoolikalt ja pikalt. Pikemat mõtlemisaega põhjustab ka suurenenud pakkumine Nõmme linnaosas – aastaga on pakkumiste arv suurenenud ca 20%.

Nõmme aedlinn oma selgete tulevikuplaanide ja pideva paremuse poole püüdlemisega on kindlasti perspektiivne piirkond. Privaatsus ja tervislikud põhimõtted on siin motoks. Linnaosavalitsus hoolitseb pidevalt, et paraneks infrastruktuur ja inimeste üldine heaolu. Nõmme on kõrgelt hinnatud eramupiirkond, mistõttu sealsed vähesed kortermajad, mis on pikitud eramute vahele, on hinnas.

Nõmme linnaosas on kõrgemalt hinnatud kesklinnapoolsem osa ja vaiksed rohelised eramajade piirkonnad (Vana-Mustamäe, Hiiu, Veskimöldre). Madalamalt on hinnatud Pääsküla ja Männiku piirkonnas asuvad korterid ja majaosad. Nõmme linnaosas on viimastel aastatel renoveeritud mitmeid vanemaid elamuid ja ehitatud juurde ka uusi. Korterite laia hinnaskaala põhjustavad elamu asukoht ja ehitustehniline seisukord, korteri paiknemine selles, korteri suurus ja viimistlustase.

Hinnatuimaks piirkonnaks on Nõmme keskus koos oma ajalooliste ehitiste, loodusläheduse ja hea infrastruktuuriga. Nõudlus seal asuvate korterite vastu on suur, kuid pakkumine vähene. Väiksemates, kolme kuni kaheksa korteriga elamutes on korterite (olenemata seisukorrast) järele nõudlus suur, oluline on siiski elamu seisukord. Käeoleval aastal on korteritega tehtud tehingute arv siiski suhteliselt kasin, peamiseks põhjuseks on pakkumise ja nõudluse hinnakäärid – sageli ei jõuta hinnas kompromissini. Nõmme keskuses asuvate heas seisukorras korterite hinnad on keskmiselt vahemikus 24 000-29 000 kr/m2.

Suhteliselt madalamalt on hinnatud Nõmmel Männiku piirkond, tulenevalt selle piirkonna ebaühtlasest hoonestusest (vanad lao- ja tootmishooned, vanem nõukogudeaegne hoonestus), mõnevõrra halvemast infrastruktuurist ning nõukogude ajal ehitatud paneelmajade suuremast kontsentratsioonist. Vaatamata sellele on nõudlus antud piirkonna korterite järele olemas, kuna soodsama hinnaga on võimalik osta korter Nõmmele, küll suuremasse kortermajasse, kuid siiski rohelisse ja kõrghaljastatud piirkonda. Heas seisukorras korterite tehinguhinnad Männikul on keskmiselt vahemikus 17 000-22 000 kr/m2.

Uusi kortereid on võimalik Nõmmel leida Veskimöldre piirkonnast. Uuselamupiirkond asub Nõmme ja Laagri piiril. Korterelamute asum Veskimöldres ehitati suures osas valmis 2004-2006. aastatel. Elamupiirkonnas on hetkel pakkumises ligi kümme korterit ning keskmised hinnad on vahemikus 25 000-30 000 kr/m2. Vastvalminud kortereid võib leida Vabaduse pst äärest, kus peamiselt on pakkumises suuremad korterid ning müügihinnad on vahemikus 27 000-33 000 kr/m2.

Eleri Randmaa
Uus Maa Kinnisvarabüroo elamispindade maakler

Compare Listings