Your search results

Mustamägi – pakkumiste ja tehingute kuningas!

Posted by UusMaaPluss on detsember 11, 2009
| 0

Mustamäe elanike arv on Mustamäe Linnaosa Valitsuse info põhjal 2010. aasta 1. jaanuari seisuga 64 113. Selle näitaja järgi on Mustamäe Tallinna kaheksa linnaosa seas Lasnamäe järel suuruselt teine. Mustamäelt on kesklinna 5 km ja ta piirneb Haabersti, Nõmme ja Kristiinega. Valdavas enamuses on Mustamäe linnaosas  5- ja 9-korruselised paneelelamud, milles asuvate korterite müük, üür ja vahetus on olnud läbi aastate esirinnas.

Vaadates erinevaid pakkumisi, oli näha, et paljud tavakasutajad ja ka kinnisvarabürood on hinnanud üle korteri reaalse väärtuse. Hinnavahed samaväärsetel korteritel olid City24 seisuga kohati drastilised, näiteks renoveeritud 1-toaliste Mustamäe linnaosa korterite ruutmeetrihinnad olid vahemikus 12 000 kuni 27 500 krooni. Kõige parem hinnatasakaal oli uute ehitiste puhul – 1-toaliste Mustamäe korterite hinnavahemik 15 000 kuni 21 600 krooni/m2 (NB! Uus ehitis ca 6000 krooni/m2 soodsam kui renoveeritud!). Sellist võrdlust vaadates on mõistetav, et nõudlus uute ehitiste järele on kasvav tendents.

Mustamäe linnaosa populaarseimaid korterid olid 3-toalised, neid oli pakkumises 328. Ruutmeetrihinnad olid alates 9800 krooni remonti vajava korteri eest ning kuni 30 100 krooni uues ehitises asuva korteri eest. Keskmiseks ruutmeetrihinnaks Mustamäe linnaosas müüdavatel korteritel oli 16 900 krooni.

Lisaks rohketele müügipakkumistele on Mustamäe linnaosa kõrgel kohal ka üüriturul. Üüripakkumiste arv oli 85, mis moodustab Lõuna-Tallinna kogupakkumistest umbes 45%. Soodsaim üürikorteri hind oli 12m2-suuruse pinna eest 1000 krooni kuus. Pakkumiste valik on väga lai ning kindlasti leiab iga soovija enda vajadustele ja võimalustele sobiva üürikorteri.

Maa-ameti andmete järgi vormistati 2009. aasta esimestel sügiskuude Mustamäel 230 tehingut. Käesoleva aasta samal perioodil oli tehingute arv 201. Väike langus võis tuleneda asjaolust, et Mustamäe naaberlinnaosa Kristiine sai enam populaarsust uute arendusprojektide tõttu. Üldine olukord näitab, et kinnisvaraturg on stabiliseerumas ning suuremaid hinnamuutuseid näha ei ole. Kindla müügisoovi korral pole põhjust oodata – nõudlus ja pakkumine on hetkeseisuga heas tasakaalus!

Compare Listings