Your search results

Mis suunas liiguvad Haabersti piirkonna korterite hinnad?

Posted by UusMaaPluss on aprill 5, 2011
| 0

Tärganud on uus kevad, mis toob kaasa väikese hinnakasvu, kuid ärgem sattugem sellest hoogu, sest vähemalt Haabersti piirkonnas ei ole tegemist märkimisväärse hinnatõusuga. Head kinnisvaraobjektid – uusehitiste ja hästi renoveeritud vanemate kortermajade korterid –, mis on müügis turuväärtuse lähedase mõistliku hinnaga, leiavad alati ostja, isegi kui   tunduvad teistest müüdavatest objektidest esmapilgul natuke kallimad, sest nende ehituslik väärtus on kõrgem.

Lisaks Väike-Õismäe ja Õismäe komplekssele elurajoonile on ajapikku Haabersti piirkonda lisandunud palju uusi kortermaju, samuti on täienenud eramute piirkonnad. Võime siiski tõdeda, et erinevas vanuses inimestele meeldib Väike-Õismäel ja Õismäel elada ja eriti nõutud on 2- kuni 3-toalised hästi renoveeritud või hea remondiga, läbi maja planeeringuga korterid, millel on ka reaalne, turuväärtusele lähedane müügihind.

Astangu asumi uute korterite (samuti vanemate kortermajade korterite) müügihinnad on ostu-müügitehingusse jõudmisel madalamad, võrreldes teiste Haabersti piirkonna asumites paiknevate uute-vanade korterite müügihindadega. Kinnisvaraportaalides on aga Astangu asumi korterite müügihinnad võrdsed teiste Haabersti piirkonnas pakutavate korterite hindadega.

2010. aasta ja 2011. aasta I kvartalis Haabersti piirkonnas toimunud ostu-müügitehingute arvud

Haabersti piirkonna erinevates asumites

toimunud ostu-müügi tehingud

2010. aasta I kvartalis

Haabersti piirkonna erinevates asumites

toimunud ostu-müügi tehingud

2011. aasta I kvartalis

 

jaanuar

veebruar

märts

 

jaanuar

veebruar

märts

Astangu asum

4

2

3

Astangu asum

1

1

1

Haabersti asum

6

1

1

Haabersti asum

11

Kakumäe asum

9

15

9

Kakumäe asum

5

3

4

Mustjõe asum

1

2

3

Mustjõe asum

1

1

3

Mäeküla asum

Mäeküla asum

Pikaliiva asum

9

1

3

Pikaliiva asum

3

5

Rocca al Mare asum

Rocca al Mare asum

Tiskre asum

3

11

3

Tiskre asum

6

7

6

Veskimetsa asum

Veskimetsa asum

1

Vismeistri asum

3

1

1

Vismeistri asum

2

1

3

Väike-Õismäe asum

15

21

34

Väike-Õismäe asum

12

29

27

Õismäe asum

1

3

Õismäe asum

Kokku:

50

55

60

Kokku:

28

45

60

Tabel 1 (allikas: Maa-amet)

Hinnakäärid on päris suured, ruutmeetrihinnad on alates 192 eurost kuni 1600 euroni. Erinevatest kinnisvaraportaalidest näeme, et Haabersti piirkonnas müüdavate uute, renoveeritud ja remonti vajavate korterite ruutmeetrihinnad on üsna kõrged, võrreldes reaalsete ostu-müügitehingutega. Võib öelda, et müügis olevate 1- kuni 4-toaliste korterite ruutmeetrihinnad on liiga kõrged ja kaugel turuväärtuse hinnast.

2011. aastal võib Haabersti piirkonnas  prognoosida mõningast, maksimaalselt kuni 5%-list hinnatõusu, mida näitab ka tabel 1, millest näeme, et 2011. a 1. kvartalis tehtud ostu-müügitehingute arv on alates jaanuarist kuni märtsini liikunud tõusvas joones ülespoole, millest võime järeldada, et inimesed on juba hakanud euroga harjuma ja lähevad julgemini kinnisvaratehingutesse.

Kadri Kuning, Uus Maa Kinnisvarabüroo nooremmaakler

Compare Listings