Your search results

Millise ukse avab tänasel päeval Võti Tulevikku?

Posted by UusMaaPluss on juuni 3, 2009
| 0


Selle aasta nö võtmeküsimusteks on kõik tööturuga seonduv. Kas kõik ülikoolilõpetajad leiavad töökoha? Milline on tänaste noorte tulevik? Milline on Eesti tulevik? Karjääripäevadel Võti Tulevikku said tudengid võimaluse kuulata erinevate valdkondade esindajaid ning neile küsimusi esitada. Mulle tundus, et mure tudengite hulgas ei olnud väga suur, ning ma jäin mõtlema, milline oli minu mõtteviis siis, kui olin ise tudeng.

Soome lama (majanduskriis – soome keeles) ajal, 90ndate alguses alustasin ise oma tudengiteed. See oli hea aeg õppida ning majanduslangus üle elada. Samas on mul meeles, et me kõik käisime ka kuskil tööl – kes bensiinijaamas, kes poes, kes ehitusel. Järelikult polnud hullu midagi. Kui ma 1994. aastal Eestisse kolisin, märkasin vahet selles, et siin said tudengid üpris kiiresti väga head ja kõrged ametikohad. Läänelikult mõtlevad juhid olid hinnas ja noortele anti võimalusi, millest Soome tudeng võis ainult unistada.

Tänaseks on Eesti ühiskond muutunud ning otse ülikoolist juhiks saada on tunduvalt keerulisem. Nüüd tuleb läbida õpiprotsess, mis ei ole küll halb, kuid võib tunduda tudengile ebaaus ja igav. Sellel on aga väga palju häid külgi. Esiteks õpib noor tööprotsessid selgeks ja kui temast saab kunagi juht, on tal parem arusaam sellest, mis „all“ toimub. Teiseks, on tema ümber inimesed, kes oskavad aidata ning juhendada, mis peaks vähemalt teoreetiliselt arendama noort inimest paremaks, kui teda juhendanud inimesed.

Tee tippjuhiks võib olla täna küll pikem kui enne, kuid uks, mille tänased võtmed avavad, on täis võimalusi. Tuleb olla ise aktiivne ning avatud võimalustele, mis selle ukse taga peituvad. Kõik on siiski meie endi kätes.

Mika Sucksdorff
Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht

Tagasiside ühelt osalejalt:

“Võin julgelt korraldajate nimel väita, et see oli päeva parim esitlus. Esinejad olid elavad, rõõmsad ja kaasahaaravad. Näha oli, et Mika ja Elari tegid seda hea meelega ja nad nautisid seda. Mina võin küll öelda, et need kes seal kohal ei käinud, jäid küll väga huvitavast loengust ilma. Samal ajal toimunud turunduse loengusse jõuab ka järgmisel nädalal ju minna. Ühesõnaga, tänan Teid, esinejad, ja järgmine kordki, kui Teie esinema tulete, olen kindlasti kuulajana kohal!”

Klaarika (TTÜ tudeng)

Compare Listings