Your search results

Mida kodu otsimisel silmas pidada?

Posted by UusMaaPluss on juuli 12, 2009
| 0

Margit Lipstuhl, Uus Maa Kinnisvarabüroo noormemaakler

Portaalides kuulutusi sirvides võime eksida info ja pakkumiste rägastikku ja see kõige õigem võib leidmata jääda. Raske on teha valikuid. Kõige parem oleks sellises olukorras teha kõigepealt endale selgeks nii need kriteeriumid , mis uue kodu soetamisel esikohal on, kui ka kindlasti oma võimalused ning siis teha järelepärimine kinnisvarafirmale, tuues välja tegurid, mida peate kõige tähtsamaks. Professionaalsed maaklerid suudavad leida olemasolevate objektide seast kõige sobivaima, sest nad on alati elamispinda müüki võttes käinud ka koha peal ja tutvunud tegeliku pildiga.

Olen arvamusel, et kodu otsides tahame me avastada  pesa, kus uksest sisse astudes tunneme soojust ja päike hakkab paistma ka kõige hallima ilmaga. Erinevate kinnisvaraobjektide seast valiku tegemisel lähtuvad nii mõnedki potentsiaalsed uued omanikud esmamuljest ja -tundest, mida vaadeldav eluase tekitab. Õnnelikud on need, kes tunnevad võõras ära oma ja soovivad end hetkeks tugitooli sättida, et kuulata endise pererahva koduloomise lugusid.

Meie elus on kindlasti olemas  vähemalt üks ajajärk, kui me tegeleme  päris oma kodu otsimisega, kodutunde loomise ja kujundamisega. Alati ei anna tegelik ajastu surve ning moevoolude üleküllus aga „selle õige“ leidmiseks meile võimalust. Igapäevane elurütm ning tormamine kiilub kinni meie vaimusilma – arendajad müüvad agressiivselt modernsust ja perfektsionismi,  inimese sisemised ja välised ummikud ning probleemid ei jäta võimalust eristada olulist ebaolulisest ja õiget ebasobivast. Kas me enam oskamegi näha enda ümber lihtsust ja soojust, mida üks terviklik kodu peaks pakkuma? Armsat  ja õdusat kodu iseloomustab eriline aura, mis just ongi kombinatsioon lihtsusest ja soojusest, mugavusest ja igaühe oma fantaasiast. On raske leida midagi tänapäevase range funktsionalistliku-modernse ning eilse „nõuka-aegse“ stiili seast. Kui soov on säilitada naturaalsust ning sellega kaasnevat esivanemate hõngu,  siis  „side juurtega„ tekib läbi südamega leitud pisidetailide: olgu nendeks siis aknakatted, õlitatud laudpõrandad või hoopis vanavanemate elamisest leitud ukselink. Selline kodu kannab edasi ajastu hõngu ning annab meile võimaluse põgeneda kärarikka linnamüra eest hubasesse tuppa, asugu see siis kas või linnasüdames.

Oma aega säästa soovides pange kirja need punktid, mis on olulised. Usaldage maakleri poolt välja pakutud variante, sest nii väldite asjatuid objektide külastusi ning ajakulu. Tooge välja võimalikult palju kriteeriume.  Olulisemaks, mida saate välja tuua, on näiteks: -Piirkonna ja miks ka mitte tänava eelistus -Korter uues elamus või renoveeritud majas -Parkide, veekogude lähedus või mida läheduses välistate -Viimistlus – kas kohe valmis sissekolimiseks või soovite ise renoveerida.

Võimalike variantide seast leiate koostöös maakleriga kõige sobivama ning kodu pikemaks perspektiiviks.

Compare Listings