Your search results

Legendaarne Rapla UFO-maja pandi müüki

Posted by UusMaaPluss on november 7, 2011
| 0

Rapla üks vaatamisväärsusi, Mahlamäe tänaval asuv endine KEKi peahoone, nüüd Octa Centrumi või rahvakeeli UFO ja Pentagoni nime kandev massiivne tulnukalaeva meenutav ehitis ootab remonti ja uut omanikku.

Arhitekt Toomas Reini poolt kavandatud, 1977. aastal valminud 3076-ruutmeetrise üldpinnaga ja kahe maapealse korrusega ärihoone on oma mahult kaheksanurkne. Hoone keskel asub katuseaknaga spordisaal, mida ümbritseb koridor. Välisfassaadi keskosa ilmestab lintakende rivi, mille taga asuvad teise korruse bürooruumid.

Maja esimese korruse keskosas asuvad fuajee ja kaubanduspinnad, hoone külgedele jäävad koridorid, kust avanevad pääsud väiksematesse abiruumidesse: omaaegse sisekujundusega sauna, duši- ja riietusruumidesse. Hoone tagumisse külge jäävad kohvikuruumid koos abiruumide ja pääsuga sisehoovis paikneva basseini juurde.

Ka maja ümbrus on mõnus. Lisaks hoonet ümbritsevale pargile on maja taha rajatud bassein, mis asub hoone astmelist kuju peegeldava süvendi põhjas.

Monteeritavatest raudbetoonelementidest ehitatud maja vajaks korralikku kaasajastamist. Vanad aknad on vahetatud plastakende vastu, osaliselt on vahetatud ka uksi ning teostatud on sanitaarremont. Samas võib aga öelda, et maja, mida on vaid vähe remonditud,  on pääsenud euroremondi buumist ning seetõttu on säilinud palju originaalseid sisekujunduselemente ning viimistlusmaterjale.

Maja kuulub miljööväärtuslike hoonete nimistusse, kuid ei ole muinsuskaitse all. Hoone hinnaks koos krundiga on 305 000 eurot.

Risto Vähi, Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik

Compare Listings