Your search results

Lasnamäe korterite hinnad on veel õrnas languses

Posted by UusMaaPluss on mai 11, 2010
| 0

Lasnamäe piirkonna kinnisvaraturg on endiselt aktiivne, ka pakkumiste hulk on suur: 1175 korterit, seega on valik lai. Kuid ostjatele teevad endiselt muret ülehinnatud korterid ning kindlasti leiaksid korteriomanikud endiselt oma varale õiglase turuhinnaga kiire müügivõimaluse.

Lasnamäe korterid

Arv 

1-toalised korterid

232

2-toalised korterid

404

3-toalised korterid

426

4-toalised korterid

102

5-toalised korterid

11

Allikas: www.kv.ee

Nõudluses on 2-toalised remonditud korterid, 1-toalised remonditud ja remontimata korterid ning 3-ja 4-toalised soodsa hinnaga remontivajavad korterid. Suuremaid kortereid ostavad üldjuhul perekonnad, kes soovivad endale ise kodu kujundada; samuti on täna veel noorte perekondade eelarvele soodsam soetada remontimata korter ja  see ise korda teha.

Piirkonniti erinevusi välja ei saa tuua, sest nõudlus üle  Lasnamäe on olemas. Põhilised ostjad on põlised lasnamäelased ja inimesed, kes soovivad omandada päris oma kodu kõige soodsamatel tingimustel.

Nõudlus üürikorterite järele püsib stabiilsena, küll aga on üürihind  hakanud tõusutrendi järgima.

Juulis olid enammüüdavad 1- ja 3-toalised korterid. Augustis osutusid likviidsemateks 3- ja 2-toalised korterid. Võrreldes möödunud aastaga, mil keskmine korteri ruutmeetrihind langes pea 14 000 kroonini, on hinnad jätkuvalt küll õrnas langustrendis, kuid pisitasa on märgata hinnataseme stabiliseerumist.

Järgmiseks aastaks prognoosin, et turg püsib stabiilses seisus, ühesõnaga hinnatõuse ja langusi ette näha ei ole.

Compare Listings