Your search results

Lasnamäe elanike arv on põhjuseks kõrgele tehinguaktiivsusele

Posted by UusMaaPluss on oktoober 2, 2011
| 0

Lasnamäe (www.lasnamae.ee andmetel) on Tallinna suurim magalarajoon, territooriumi pindala on 2741 km² ning seal elab ligi 115 000 elanikku.  Lasnamäe kodulehe andmetel alustati paneel-elamuehitust katseliselt 1960-ndatel ja plaanipäraselt alates 70-ndate lõpust. Kõiki plaanitud elamurajoone valmis ei ehitatud, mistõttu on endiselt palju tühja reservmaad. Kortermaju jõuti ehitada kokku 650 tükki.

Tänase seisuga areneb Lasnamäe kinnisvaraturg edasi, juba praegu ehitatakse juurde uusi korterelamuid. Arenemise suunaks jääb mereäärne ala ning Maardu. Pikemas perspektiivis uusarenduste elujärk kasvab.  Renoveeritakse ka vana elamufondi ning toimub ka vahetus, kus vana kortermaja asemele ehitatakse uued. Ära peab märkima selle, et kui täna lükatakse ümber ja  ehitatakse üles või renoveeritakse eestiaegseid maju näiteks Põhja-Tallinnas, siis Lasnamäel on see pikaajalisem trend, mitmekümne korteriga korterelamu elanikke niisama lihtsalt mujale elama ei saa panna. 

Lasnamäe on ja jääb magalapiirkonnaks, kuhu tulevikus ehitatakse juurde pigem kortermaju. Seoses sellega Lasnamäel nn getostumise ohtu ei ole, ta on selleks liiga väike piirkond. Palju räägitud Lasnamäe ümberlükkamise mõttele ei ole ka mõistlik keskenduda, kuhu kõik inimesed peaks siis elama minema?

Lasnamäe piirkonda hindavad jätkuvalt hinnatundlikumad inimesed, või sealsed elanikud, kes tahavad piirkonna siseselt oma elamistingimusi parendada. Kuna Lasnamäel elab palju inimesi, siis sellest tingituna on ka see piirkond tehinguaktiivsuselt Tallinnas eesrinnas.

Compare Listings