Your search results

Läänemaale soovitakse osta suvilaid

Posted by UusMaaPluss on aprill 5, 2011
| 0

Käesoleval aastal on Haapsalu linnas tehtud korterite ostu-müügi tehinguid, mille keskmine väärtus jääb 500 euro juurde m2, mis on väiksemate korterite puhul umbes 10% kõrgem hind kui eelmisel aastal. Suuremate korterite ruutmeetrihinnad on jäänud samaks, ehkki on ka erandeid. Tehingute arv on nii Läänemaal kui ka Haapsalus olnud väga sarnane 2010. aastaga ning aprillikuus oli vaid üks tehing rohkem kui mullu. Maikuu lõpp peaks tooma suurema tõusu, sest kinnisvaraturg on juba aktiivsem ja inimesed on positiivselt meelestatud. 

Suvi toob kaasa üürituru elavnemise ajutiste elanike näol. Suvitajad, kellele on hakanud Pärnu üürihinnad üle jõu käima, otsivad sama mugavat võimalust soodsama raha eest Haapsalus (suurusjärk alla 400 euro kuus). Kohalik muutuv üüriturg peaks suvel raugema, sest elamispinda ei vahetata odavamaid kommunaalkulusid otsides, sest kütteperiood on läbi. 

Läänemaal tuleb rohkem müüki talusid ja suvilaid ning valik on hea nii asukoha kui ka seisukorra osas. Talukohti ja suvilaid ei vaata ainult kohalikud, vaid ostuhuvilised üle Eesti, sest mereäärne on paljudele endiselt atraktiivne puhkusekoht. Hinnaklass sõltub nii asukohast kui ka seisukorrast ja hinnad on 14 000 eurost kuni üle saja tuhande euroni. 

Suvila Ridala vallas

Äripindade turul on mõningane liikumine ja otsitakse paremaid kaubanduspindu, mille üür kogu kasumit ära ei võtaks. Hinnaklass liigub ikka samas rütmis asukohaga – mida rohkem kesklinnas, seda kallim äripind. Rohkem tehakse tehinguid väikeste kontoripindadega kuni 30 m2. Äripindade liikumist elavdaks kindlasti uus hea asukohaga ärimaja, kus oleks pakkuda kaubanduspinda erinevatele kauplustele.

Compare Listings