Your search results

Läänemaal on taastunud huvi lisakinnisvara vastu

Posted by UusMaaPluss on mai 1, 2011
| 0

Haapsalu kinnisvaraturg liigub ka käesoleval aastal täiesti omas rütmis. Õnneks on paljud kliendid juba märganud ja ka kahjuks kogenud, et head objektid ei püsi müügil kaua, hoolimata sellest, milline seis majanduses on, ehk soovitud kinnisvara ostmiseks on alati hea aeg, kui ette satub sobiv pakkumine. Kui kaks viimast aastat on läinud tehingute osas vaikselt, siis nüüd on lootust, et julged koduostjad ja investeerijad liigutavad tehingute arvu suuremaks.

Haapsalus on korterite reaalsed müügihinnad 200 kuni 400 EUR/m2, aga kinnisvaraportaalides on hinnapakkumised enamasti 500 kuni 750 EUR/m2. Ainult eksklusiivsemate korterite osas kehtib veel müügihind 1000 kuni 1300 EUR/m2. Sisuliselt on müügihinna ja pakkumise hinna vahe pea kahekordne, mis võib tulla muuhulgas ka sellest, et tänased müügis olevad korterid on ostetud buumiajal.

Majade osas on nii klientide hulgas soositumad ja ka panga poolt hästi aktsepteeritud ehk finantseeritavad hinnaga kuni 60 000 EUR, selliseid maju on täna www.kv.ee portaali andmetel 66st üheksa tükki, mis tähendab, et majade hindadel on veel langusruumi ka 2011. aastal.

Põhjus, miks 2011. aastal seisvad Haapsalu kinnisvaraturu hinnad veel suures plaanis paigal, on selles, et paljud müügis olevatest objektidest on soetatud kallimalt kui praegune turuhind ja kõigil müüjatel on soov oma müügist maksimum saada. Näha on, et kogu Eesti majanduse elavnemine kõigutab hindu nii ühes kui teises suunas: targad kinnisvaraomanikud (kes ka tahavad täna müüa) teevad veidi allahindlust ja realiseerivad oma vara kiiresti, aga on ka neid müüjaid, kes väiksemagi majanduse tõusu uudise peale lisavad oma kinnisvara hinnale 6000 EUR. Müüja peab arvestama, et tänane ostja on hinnatundlik ning teadlik turu tegelikest hindadest, lisaks on hinna tingimine igapäevane nähtus.

Käesolev aasta toob kindlasti kaasa suurema huvi  soodsate (kuni 20 000 EUR) 2-toaliste ja kuni 60 000 EUR majade vastu. Atraktiivne piirkond on korteri puhul Haapsalu linn ning majade puhul nii linn kui ka linna ümbrus.  Taastunud on huvi suvilate järele Läänemaa rannikualadel, sest näiteks mõni aasta tagasi tundus pelgalt mõte lisakinnisvarast liigne luksus.

Compare Listings