Your search results

Kuidas Uus Maa maakler Olga Narva kohtu kaudu kliendi lahutusdokumente taga ajas?

Posted by UusMaaPluss on september 7, 2010
| 0

Minu elu esimene tehing osutus kogu viie aasta jooksul, mil ma maaklerina olen töötanud, kõige raskemaks ja emotsiooniderohkemaks. Ja seda just minu jaoks.

Tegu oli endise ühiselamu tüüpi korteriga, kus mitmest ühiselamutoast oli ümber ehitatud suurem korter. Nõnda jäi üks tuba ühele omanikule, ülejäänud osa teisele. Maaklerleping, korteri omandiõigust tõendavad dokumendid, abielutunnistused, allkirjad… kõik paistis nagu korras olevat.

Selgus aga, et korteri väiksema osa omanik oli abielus teist korda ning esimest abielu oli ta minu eest varjanud. Teine omanik oli abielus ja tema naine viibis välismaal, ent pidi tehingu ajaks Eestisse jõudma. Olukord oli siis selline: notari päev teada, lennukipiletid tellitud jne. Tehingu juures oli loomulikult pank ning kasutusel olid mitu kontot, kuhu raha pidi jagunema. Päev enne notarit tuli mulle kõne: kus on korteri väiksema osa omaniku abielulahutuse tunnistus? “Tule taevas appi!” Mul polnud sellist dokumenti!

Siis selgus järgmine lugu: omanik oli kinni peetud ja lahutatud kohtuotsusega. Ta ilmselt ei tahtnud sellest rääkida uue pruudi juuresolekul ning kohtuotsuse oli ta kättesaamise momendil vihaga lihtsalt puruks rebinud.

Mina, kogenematu maakler, pidin nüüd kõik endast oleneva tegema, et see tehing ikka toimuks, ehkki emotsioonid käisid mul üle pea. Notar, lennuk, pank, ostja – kõik oli ju kokku lepitud!

Väiksema osa omanik oli nii rahulik, kui rahulik üldse olla võis – ta ei arvanud ju, et tema abielu välja tuleb. Helistasin kohtusse, ent sealt selgus hoopis, et omanik oli kinni peetud Narvas ning mina pidin sealse kohtu kaudu saama arhiivist kohtuotsuse ärakirja. Arhiiv aga töötas viimast poolt tundi! Ma kasutasin kõiki võimalusi ja kogu oma sõnavara, et arhiivi töötajaid ära rääkida: see on surmvajalik paber. Tellisin selle siis kulleriga kohale… ja paber oli meie kontoris olemas pool tundi enne tehingut.
Tehing toimus ilusti. Lõpuks andsin kohtuotsuse pidulikult omanikule üle ning käskisin seda elu lõpuni alles hoida.

Hea meel on ka veel täna tagantjärgi tunnistada, et järjekindlus viib alati sihile. Nüüd, olles 5 aastat maaklerina töötanud, ei kujuta ette, et lahendamatuid probleeme olemas oleks.

Compare Listings