Your search results

Kuidas Ülane tagasi kooli läks

Posted by UusMaaPluss on juuni 11, 2009
| 0

Blogis: Elli Tõnurist, Kristiine Gümnaasiumi 11. klassi õpilane

Eelmisel nädalal kutsusin Uus Maa personalijuhi Ülane Vilumetsa meile kooli kõigile üheteistkümnendikele pidama ühte koolitundi. Kuulajaid oli ligikaudu 40, kõik 16-18 aasta vanused noored. Arvan, et taolisi loenguid on mujalt raske leida. Ülase külaskäiguga saime parema ülevaate asjadest, mida tavaliselt keegi sulle koolis ei õpetata: kuidas seada endale eesmärke, julgeda unistada ning lisaks sellele veel palju-palju soovitusi edaspidiseks eluks.

Ülane tõi välja tähtsamad punktid, mida vaatavad tööandjad töökandidaatide CV-des ning rääkis muuhulgas ka sellest, kuidas muuta töö tegemine endale ise meeldivaks. Kasulikele teemadele andis tugevasti juurde ka see, et esineja on ise väga heaks eeskujuks noortele inimestele, kes alles alustavad oma karjääri ja eluteekonda, olles alati positiivne ja lõvi-hingega.

Keskmise kooliõpilase pidevaks probleemiks on see, et esinejatest tüdinetakse ruttu ära ja jutt ei jõua kohale, kuid antud juhul oli tegemist kindla erandiga. Ülase esinemise puhul meeldis tema võime keskkonda kergesti sisse sulanduda. Pidev naeratus näol ja sära silmades lihtsalt kutsus teda kuulama. Loeng oli piisavalt informatiivne, arusaadav ja kergesti jälgitav. Enamus noortest kuulas tähelepanelikult ja isegi konspekteeris oma vihikusse. Pidev side kuulajaskonnaga hoidis meeled erksad ning väga huvitav oli kuulata ka teiste inimeste arvamusi, mida Ülane küsimuste abil avaldama kutsus.

Usun, et taoline loeng kulub kõigile teismeeas noortele marjaks ära. See oli justkui taganttõukeks oma unistused meelde tuletada ning neid kiiresti täitma hakata, kuid nüüd juba kindlalt ja teadlikult.

Compare Listings