Your search results

Korteri juurde kuuluv parkimiskoht mängib olulist rolli

Posted by UusMaaPluss on detsember 11, 2009
| 0

Uus Maa partner Jaanus Laugus kirjutab, et väga olulist osa uute korterite müümisel mängib parkimiskoha olemasolu ja selle kuulumine korteri juurde.

Eriti kesklinna piirkonnas on parkimiskohal suur roll ja eriti suur lisaväärtus on  soe garaaž maja all, kust otse korterisse pääseb.

Tihti tekib küsimus, kas parkimiskohta saab eraldi juurde osta, kui selleks tekib vajadus. Võimalus, et parkimiskoha saab hiljem juurde osta, pole alati kindel. Tihti korraldatakse autode parkimine kõigi kinnisasja omanike vahelise kasutuskorra lepinguga. Parklakoht jääb kaasomandisse, igale korterile määratakse (või ei määrata) teatud arv parkimiskohti. Neid kasutuskorra alusel määratud parkimiskohti korteriomandist eraldi müüa ei ole võimalik, kuna selleks, et neid müüa, peab kogu kasutuskorra ümber tegema. See tähendaks, et kõik korteriomanikud peaksid aktsepteerima oma allkirjaga notari juures tehtavat muudatust. Elu on näidanud, et see pole lihtne, kui mitte koguni võimatu. Kui parkimiskohtadel on kasutuskord, siis lisakoha saamiseks on ilmselt parim viis parkimiskoha üürimine naabrilt, kes parkimiskohta hetkel ei vaja.

Osades uusarendustes on parkimiskohad eraldi korteriomandid. Kui parkimiskoht on eraldi kinnisasi, siis on see ka eraldi tsiviilkäibes ning seda saab osta-müüa, rääkimata üürimisest. Kui parkimiskoht on korteriomand, siis võib seda müüa ükskõik kellele, mitte ainult oma maja elanikule. Piiranguks võib osutuda see, kui omanikud on omavahel notariaalselt kokku leppinud, et sellist asja ei lubata.

 

Compare Listings