Your search results

Kopli – meri ja rohelus Tallinna kesklinna lähedal

Posted by UusMaaPluss on aprill 3, 2010
| 0

Kopli linnaosa on piirkond, millesse suhtutakse tavaliselt suurema eelarvamusega kui ta vääriks. Kindlasti on selleks ka põhjuseid, aga ennekõike tahaksin tutvustada Kopli piirkonda kui üht suurepärast  elukeskkonda, mis on väga mugavalt piirnev kesklinnaga, olles samas roheline ja mereäärne.

Viimastel aastatel on piirkonna areng olnud lausa plahvatuslik. Loodetavasti on paljud ka märganud, millisteks imetabasteks kohtadeks on muutunud Stroomi ja  Pikakari rand ning kui palju on panustatud kohalikesse parkidesse (Kopli kalmistupark, Süsta park), istutatud juurde puid ja põõsaid. Loodud on uusi või korda tehtud laste mänguväljakuid, skate-parke jne. Tore on see, et möödunud suvel said väga paljud teed uue katte: Kopli ,Vasara, Pelguranna jne. Lisaks pikendati ka rannapromenaadi, kus on väga head sportimis- ja jalutamisvõimalused ja mis tänaseks ühendab Koplit Haabersti linnaosaga. Samuti on paljud majad saanud uue ja värske väljanägemise.

Koplis ja Pelgurannas ei ole sellist kohta, kust mereni jõudmiseks kuluks üle kümne minuti. Ja tõsisemaks jalutuskäiguks looduses sobib muidugi ideaalselt Paljassaare poolsaar. Kunagi tehtud uuringu kohaselt soovib eestimaalane elada roheluses või/ja mere ääres, kesklinna vahetus läheduses. Kopli ja Pelguranna piirkonnas on need tingimused täidetud.

Renoveeritud on pea kõik koolid ja lasteaiad. Vastu on võetud palju detailplaneeringuid, mis kujundavad piirkonna aja jooksul veelgi atraktiivsemaks.

Tulles aga tagasi selle  juurde, et  Koplis ei ole turvaline, siis mina olen selles täiesti veendunud, et Koplis ei ole vähem turvaline kui ükskõik millises teises linnas või linnaosas. I-le paneb aga täpi see, et Põhja-Tallinna linnaosa, sh Kopli ja Pelgurand, valiti 2009. aastal elanikkonna rahulolu uuringus parimaks linnaosaks Tallinnas.

Compare Listings