Your search results

Jõgevamaal käib kinnisvaraost pigem omavahenditest kui panga abil

Posted by UusMaaPluss on detsember 6, 2010
| 0

Seoses euro tulekuga ei ole Jõgeva kinnisvaraturul erilist aktiivsust märgata ja siin piirkonnas on oluline pigem odav hind kui kinnisvara seisukord.

Ostetakse enamasti omafinantseeringuga, panga abi kasutatakse vähe ning ostjateks on põhiliselt  oma maakonna inimesed. Korterid, mis pakuvad ostjatele huvi, jäävad hinnavahemikku kuni 9600 €, kallimate korterite puhul on müügiperioodi pikkus aasta või veel rohkemgi. Kõige paremini lähevad kaubaks korterid, mille hinnad jäävad kuni 6390 € ja tegemist on valdavalt 2-toalistega.

Müügihindades ei ole erilisi muutusi toimunud ja ka lähitulevikus ei ole muutust näha. Keskmine ruutmeetrihind jääb pakkumises olevatel korteritel ca 320 €, tehtud tehingute ruutmeetrihinnaks on ca 250 €. Kui Jõgeval veel toimub nii müügi- kui ka üüritehinguid, siis Põltsamaa on talveunes, müügi- ja üüritehinguid praktiliselt ei toimu, rohkem tuntakse huvi majade vastu, mis on heas seisukorras, suure krundiga ja võimalikult soodsa hinnaga, 25 000- 55 000 €.

Üüriturg on Jõgeval aktiviseerunud, hinnavahemik jääb 32-160 €, nõudlus üürikorterite järele tundub kasvavat, kuid pakkumisi ei ole piisavalt.

Kevade saabudes on huvi tõusnud ka maapiirkonnas asuvat kinnistute järele, eelistatakse privaatseid, suhteliselt heas seisukorras kuni 19 000 € maksvaid kinnistuid. Kinnistute puhul on oluline elektri olemasolu, kaev ja see, et oleks koheselt võimalik sees elada.

Äripindade osas on ülepakkumine ja nõudlus vähene.

Jõgeva linnas on majade müügitehingud äärmiselt harvad, pakkumises olevad majad on liiga kallite hindadega, hinnad ei vasta reaalsele turuhinnale ja seetõttu ei toimu ka tehinguid.

Triin Sirg, Uus Maa Jõgeva maakler

 

Compare Listings